Egy ideje már itthon is fut a Marjorie Liu és Sana Takeda páros jegyezte sorozat, amit a minőségi olvasnivalóról ismert Fumax karolt fel, hogy ezzel is gazdagítsa a hazai kiadványok igényesebb darabjait, és bizony, már csak a látványvilága miatt is igaz ez a Monstress-re, mely egészen egyedi világot képvisel. A kialakulóban lévő háború a különböző fajok és ideológiák, szövetségek között még mindig csak a kezdeténél tart, de már így is egyre több szörnyűség és intrika zajlik az Ismert Világban. Farkasvérű Maika pedig továbbra is csak önmagát és a válaszokat keresi…

Monstress – Fenevad 6. – Az eskü

  • Író: Marjorie Liu
  • Rajz: Sana Takeda
  • Oldalszám: 184
  • Ár: a kiadó webshopjából 5 995 forint

Ami különösen meglepő – legalábbis elsőre –, az az indítás. Merthogy a kötet elejére került az elbeszélések, avagy a Monstress: Talk Stories 1-2., ami kicsit más, személyesebb élményeket biztosít az olvasónak. Mert a “jelennel és valósággal” keveredve az első fejezetben Kippa, a másodikban pedig Maika múltjába nyerünk hosszabb betekintést, így megismerve a gyermekkor kihívásait. És ettől még közelebb érezhetjük magunkhoz a szereplőket, akik egy új oldalukat mutatják meg. Kicsit féltem is tőle, hogy ezután a visszatérés a fő cselekményszálhoz majd csalódás lesz, de végül nem így lett.

A Monstress öt száma (31-35.) ugyanis viszi tovább a fő vonalat, ami ismét elég izgalmassá vált, pedig az előző kötetnél kicsit alábbhagyott a lelkesedésem. Itt már azonban alakulnak a dolgok, megjelenik Yvette Lo Lim úrnő, a legfelsőbb Küméi Tanács küldöttjeként, Maika egyre inkább összhangba kerül a benne lakozó szörnyeteggel, emellett a Nagymama is feltűnik, aki persze a családra jellemző módon inkább befolyásolná a Farkasvérűt, ahelyett, hogy egységként kovácsolódjanak össze. A különböző játszmáknak és leszbikus csatározásoknak egy támadás vet véget, amely szó szerint a legrosszabbat hozza ki mindenkiből, így a csapatnak is menekülnie kell, ha túl akarják élni az eseményt. Az eseményt, aminek árulás a vége, avagy tűkön ülve várhatjuk a következő kötetet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ahogy írtam, a Monstressnek voltak gyengébb pillanatai is, de az aktuális kötet ismét elemében van, sőt kifejezetten jól sikerült, illetve a személyesebb visszaemlékezések jelenléte is jót tett neki. A megszokott Fumax-minőséget kapjuk, sajnos extrák nélkül, de így is elég vaskos olvasnivalóról van szó, ami látvány tekintetében sok mindent maga mögé utasít. Jelenleg végeztünk is az újdonságokkal, de hamarosan érkezik mind a Deadpool Sólyomszem ellen, mind pedig az Orgyilkos osztály – Deadly Class 9.: Csontdaráló, a The Hellbound – Út a pokol felé 2., a Különleges úriemberek szövetsége II., valamint a Marvel X Fortnite – Zéró Háború. És a Fumax már bejelentette az A Tél Katonája-gyűjteményt is. Idén tehát bőven lesz még mit olvasni, sőt esélyesen jövőre sem maradunk izgalmak nélkül, avagy szeretettel várjuk a köteteket!