Csupa izgalmas újdonság, mondhattuk szeptember elején, hiszen a Vad Virágok Könyvműhely James Bond és P.K.V.H. omnibusai mellett a Fumax olyanokat hozott el nekünk, mint a legújabb Locke & Key, valamint a Megtorló és A Birodalmak háborúja kötet. Utóbbi kettőről majd később beszélhetünk, ezúttal inkább Joe Hill modern klasszikusának folytatását (vagy előzményét) hoztam és dobom be a köztudatba, mellé vágva egy picivel korábbi megjelenést, a Devil’s Candy-t, ami mellett elsőre elmentem, de így utólag rá kellett jönnöm, hogy igazán jól jártam vele. Pedig nem vagyok nagy manga-fan…

Devil's Candy – Pandora szerencséje 1.

  • Író: Bikkuri
  • Rajz: Rem
  • Oldalszám: 208
  • Ár: a kiadó webshopjából 2795 forint

Helyszínünk a Hemlock Szíve Akadémia, ahol démonok, boszorkányok, ördögök koptatják az iskolapadot, köztük Kazu Packlyval, aki egy nagyon jámbor kölyök, bár azért a házi feladatával sokaknál kiverné a biztosítékot. Merthogy életet ad, méghozzá a Pandora nevű lánynak, akit aztán istápolgathat a dühkezelési problémái miatt. Persze az sem segít a helyzeten, hogy a bioszlaborból csak úgy kiárad egy rosszul elsült kísérlet eredménye, miközben közeleg a halálos és szintén démoni divatbemutató, amire Kazu is benevez Pandorával és barátaival, Nemo-val, és a küklopsz lány Hitomival. 

Van itt ellenségeskedés, rivalizálás, szerelem és rajongás, az egészet pedig körbelengi egy egészen varázslatos báj, ami miatt a témáért és stílusért kevésbé rajongók is nagyon jól szórakozhatnak. Kicsit magam is tartottam az ördögi sztorivonaltól, de némi, a klasszikus horrorokra vetített utalástól és stíluskavalkádtól, valamint a tipikus manga-megoldásoktól eltekintve semmi olyat nem találtam a történetben, ami bárkit is komolyabban zavarhatna. A karakterek szerethetők és aranyosak, a helyzetek a maguk fura és néhol kedvesen blőd módján “életszerűek”. Már ha eleve egy ilyen suli lehet életszerű. A kiadvány maga elég szimpla, de nem is kell több, hiszen eleve egy netes mangáról beszélünk, ami ráadásul pontos leírásokkal is rendelkezik a szereplők (és azok mindennapjai), valamint az alkotók kapcsán. Kezdésnek jó, vicces, jópofa, szóval kíváncsian várom a folytatást, és azt, hogyan alakul a szereplők sorsa.

Locke & Key – Az aranykor

  • Író: Joe Hill
  • Rajz: Gabriel Rodriguez
  • Oldalszám: 232
  • Ár: a kiadó webshopjából 7195 forint

Mindenképpen jó jelzés, ha Joe Hillt már leginkább nem úgy emlegetjük/emlegetik, hogy Stephen King fia, hanem úgy, hogy a Locke & Key alkotója, aki Gabriel Rodriguez rajzolóval egy egészen sajátos világot teremtett, melyet még a Netflix is adaptált a képernyőre. És bár úgy volt, úgy tűnt, hogy a szériának, a sztorinak vége, szerencsére most visszatérhetünk a kulcsokkal teli házba, méghozzá leginkább előzményként, megismerve a Locke-család múltját. A tragédiáktól sem mentes históriával rendelkező família tagjai többek között betegségekkel és világháborús, német katonákkal küzdöttek meg, míg végül egyikük úgy nem döntött, hogy okkult ereklyéket használva próbál túljárni a pokol erőinek parancsoló Beelzebub eszén. Ekkor pedig az univerzumok összeértek…

Merthogy Az aranykor nemcsak elvezet minket a múltba, megmutatva a Locke-család egy-egy rémisztőbb vagy drámaibb esetét, de egy régi álmot is valóra vált, méghozzá az álmok urával, Neil Gaiman gyermekével. Vagyis annak univerzumával, hiszen Morpheus világába is alapos betekintést nyerhetünk, még a Korinthoszi is feltűnik, ahogy a Locke-lány mindent felforgatva, és egy másik univerzumból hozott démont is előcsalva (Etrigan) igyekszik jóvátenni családja bűneit. Nagyszerű átjárás ez a különböző világok között, ami a megszokott, normál keményfedeles formátumban látott napvilágot, a címnél és a díszítésnél lakkozott borítóval, egy kevéske extra rajzzal. Megéri az árát, főleg a második fele, ami minden Locke & Key- és Sandman-rajongónak maximálisan ajánlott.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

És most már tényleg jön A Megtorló a Marvel Univerzum ellen és a már nagyon várt A Birodalmak háborúja, aminél Jason Aaron Thor-sagájának szálai végre egy igazán különleges és izgalmas konklúzióban érnek össze, ezzel talán minden képregény-rajongó vágyait teljesítve. Már holnap, ugyanebben az időpontban! Akkor is tarts velem, várlak szeretettel.