Thor, a mennydörgés istene visszatért egy újabb kötettel, amit lényegében bárki könnyedén elkezdhet, még az első könyv sem szükséges a megértéséhez, persze ettől függetlenül is érdemes egyben begyűjteni vagy folytatni a sorozatot, hogy teljes legyen a kép. A kép, amely meglehetősen változatos, egyben pedig érdekes utazgatás a műfajok és a világok között.

fumax-thor-a-mennydorges-istene-2-pcguru-1.jpg

Thor: A mennydörgés istene 2. kötet

  • Író: Jason Aaron
  • Rajz: Esad Ribic és mások
  • Oldalszám: 312
  • Ár: 8995 Ft (a kiadó webshopjából olcsóbban megvásárolható)

Kezdjük ott, hogy a több mint 300 oldalas kötet első fele egy egész gyorsan kialakuló konfliktust mutat be. Mert bár látszólag megszűnt minden komolyabb fenyegetés, Thor pedig a világot járja, hogy jót tegyen, ajándékokat osztogasson, támogassa az embereket, illetve meglátogassa egykori szerelmét, Jane Fostert, van, aki közben a sötét elfek egykori erejének visszatérését vizionálja. Merthogy Malekith (a Sötét világból is ismert karakter) kiszabadult rabságából, hogy a Kilenc Birodalmat romba döntse, vérengzést és halált hozva mindenkinek, aki nem hódol be előtte.  

fumax-thor-a-mennydorges-istene-2-pcguru-3.jpg

Ezért jön létre a Birodalmak Szövetsége, mely az Egy Gyű… mely elindul, hogy rendet tegyen és elkapja az őrültként viselkedő gonosztevőt. A csapat már eleve elég vegyes, hiszen óriás, törpe és troll egyaránt megtalálható tagjai között, de csatlakozik még Malekith egyik áldozata is, hogy még színesebb legyen az összkép… és ez a kavalkád okozza a számos fanyar humorral átitatott pillanatot, ami az egyébként meglehetősen izgalmas sztorit kíséri végig. Enyhe spoiler: természetesen még a jégóriások is megjelennek, hogy a lehető legkevésbé legyen egyszerű a csapat dolga.

fumax-thor-a-mennydorges-istene-2-pcguru-2.jpg

Ezután az inkább a fantasy kalandokat idéző sztori után egy rövid intermezzóban egy sárkány fura barátsága kerül a középpontba, majd két eltérő korú Thor két eltérő harcát láthatjuk. Az egyik részben jogi úton és számos piszkos eszközt bevetve zajlik, a Roxxon vállalat árnyékában, míg a másik egy pusztuló Földön, ahol Galactus, a bolygófaló készül a végső döfésre, ebben pedig a már idős asgardi vonzó unokái oldalán próbálja megakadályozni.  

fumax-thor-a-mennydorges-istene-2-pcguru-4.jpg

A Thor: A mennydörgés istene 2. kötete így egy totális műfaji mix, ami nemcsak a történetek, de még a látvány terén is újabb és újabb stílusokat mutat be, köszönhetően a különböző alkotóknak, akik részt vettek a Thor: God of Thunder 14 füzetének (12-25) elkészítésében. És bár hozzám talán a Galactus-balhé cselekménye áll a legközelebb (eleve szeretem, amikor a bolygófaló megjelenik), ez abszolút nem a kötet problémája, mert az minden téren jól teljesít, legyen szó a látványról, a párbeszédekről és történetvezetésről, vagy úgy a teljes összhatásról. És a szokásos Fumax-minőség is megvan, ami minden esetben remek, így most is. A kiadó honlapjáról rendelve már 7195 forintért magunkhoz szólíthatjuk a kötetet, ami mindenféle élményt kínál, lényegében négy eltérő műfajban és történettel, miközben az alap és a kiindulópont végig egy, avagy a sokak által kedvelt viharisten. Aki szereti Thort, nyugodtan próbálkozzon, pláne, ha a fantasy stílus sem áll tőle messze. A Fumaxtól és kínálatától azonban nem kell búcsút vennünk, hiszen hamarosan egy valóban legendás történetet mutatunk be.