• Fontos embert veszített a Rockstar North
  • Kilépett a stúdióvezető, Leslie Benzies
  • A kilépés előtt 17 hónapig szabadságon volt
  • Az nem derült ki, hogy miért döntött így
  • A Rockstar North működése megy tovább, új vezetőkkel

Meglepő hírrel kezdődik a szerda, a Rockstar North stúdióvezetője, Leslie Benzies ugyanis elhagyta a fedélzetet. Benzies 1999-ben, még a DMA Design időkben csatlakozott a stúdióhoz, és minden nagyobb játékuk fejlesztésénél jelen volt irányítói szerepben, a GTA 5 után azonban úgy látszik elege lett a játékfejlesztésből.

A Rockstar megerősítette, hogy a GTA 5 elkészítése után, 2014. szeptember elsején Benzies határozatlan idejű szünetre, pontosabban fizetett szabadságra vonult el, majd, 17 hónap elteltével, úgy döntött, hogy nem is tér vissza.

A ROCKSTAR NORTH VEZÉREGYÉNISÉGE 17 ÉV UTÁN KILÉPETT.

Az sajnos nem derült ki, hogy Benzies miért döntött így, de nem elképzelhetetlen, hogy a közel két évtized alatt egyszerűen elfáradt, elfásult. A Rockstar North az évek során olyan nagy kaliberű, kimagaslóan népszerű programokat készített el, mint a GTA sorozat, de részt vettek a Red Dead Redemption, az L.A. Noire és a Max Payne 3 munkálataiban is.

A Rockstar North működésre természetesen megy tovább. A vezetést két veterán, Aaron Garbut és Rob Nelson veszi át, akik eddig a művészeti vezetők voltak.

rockstar-north-leslie-benzies.jpg

Rövid időn belül egyébként az már a második olyan hír, ami arról szól, hogy egy híres stúdió egyik kulcsfontosságú tagja távozik. A múlt héten számoltunk be arról, hogy 18 év után kilépett a Half-Life sorozat írója, Marc Laidlaw.