• Jövő hétfőn debütál a Sárkányok háza nyitóévadjának fináléja az HBO Maxen
  • A Targaryenek fénykorában járunk, amikor belviszály támad az uralkodóházban
  • A sorozat nyitóepizódjáról írt méltató kritikánkat itt olvashatjátok

Az HBO előszeretettel vezetett be régebben a Trónok harca kulisszái mögé. Hasonló évadáttekintő jellegű, díszletek mögé kukucskáló doksi várható a Sárkányok háza nyitószezonjáról is, de már most, az évadfinálé előtt kaptunk egy betekintő videót a tegnap frissen debütált részhez.

Évadfinálé és a folytatás

Ami pedig a folytatást illeti, jövő hétfőn lezárul az évad, hogy aztán a második felvonásra részben új készítőgárdával térjen vissza a produkció. Miguel Sapochnik, a sorozat fő alkotója, aki – a HardhomeBattle of the Bastards című epizódokon keresztül – már az anyaszéria sikerében is oroszlánrészt vállalt, távozik. Pótlására érkezik három producer: Sara Hess (Narancs az új fekete), Vince Gerardis (Trónok harca), valamint a rendezésben is szerepet vállaló Alan Taylor (Thor: Sötét világ). A második szezon munkálatait már egyedül Ryan Condal vezeti, George R.R. Martinnal szoros közreműködésben, illetve a főcímdalt komponáló Ramin Djawadi is marad a stábban. A Havas Jon spin-off részleteiről egyelőre nem érkeztek hírek.

Sárkányok háza a Trónok harca záróévadját övező letargia ellenére jól vizsgázott a kritikusoknál és a közönség soraiban is: csúcsnézettségű premierje után sikerült növelnie számait. A történet kétszáz évvel az eredeti sorozat eseményei előtt, a Targaryen-ház uralmának csúcsán játszódik. Egyedül belső konfliktusok törhetik meg a család országlását, amik az ambiciózus és okos, ám nőisége miatt hanyagul kezelt Rhaenyra hercegnő trónöröklése miatt jelentkeznek. A sorozat különlegessége, hogy forgatókönyve hosszabb időtávot fog át, mint a Trónok harcáé, ezért az évad felénél például a fiatalabb színészeket idősebb kollégák váltották. Ti követitek a szériát? Mi a véleményetek az első szezonról?