• A filmet Francis Lawrence (Vörös veréb; Az éhezők viadala) rendezi és Jay Basu (Ami nem öl meg; Metal Gear Solid) írja
  • A klasszikus űrsci-fi története szerint az emberiség a cylonokkal küzd a túlélésért

A Star Wars és a Star Trek árnyékában kevés szó esik a hetvenes évek többi klasszikus űrsci-fi produkciójáról, pedig a Battlestar Galactica (Csillagközi romboló) például megérdemli a figyelmet. Az eredetileg 1978-tól futó, majd a kétezres évek második felében a Syfy csatornán újragondolt sorozatból régóta tervez mozifilmet készíteni a Universal. A stábban annyi változás történt eddig, hogy az új író érkezése remélhetőleg már tényleg a film mielőbbi érkezését jelenti.

battlestar-galactica-1978.jpg

Az írói poszton ezúttal a Westworldöt is jegyző Lisa Joy-t váltotta az a Jay Basu, akinek a nevéhez az Ami nem öl meg, a hamarosan érkező Charlie angyalai reboot és az épp készülő Metal Gear Solid fűződik. A történet adott: a majdnem teljesen kihalt emberiség a cylonoknak nevezett robotokkal küzd a túlélésért. A filmet Francis Lawrence (Vörös veréb; Az éhezők viadala-folytatások) rendezi, arról viszont semmit nem lehet tudni, hogy mikor kerülhet moziba az új Battlestar Galactica.