A hatalmas sikereket elért Assassin’s Creed-sorozat legutóbbi videójátéka, az Assassin’s Creed Valhalla alapján készült el az Az Assasins's Creed világa kiadvány, amely betekintést enged a játék vizualitásának tervezésébe.

acvbook.jpg

Az Assassin’s Creed-sorozat hírnevének alapja, hogy a kezdetektől fogva tökéletesen ötvözi a lélegzetelállító akciójeleneteket a lenyűgöző tájak, városok látványával. Izgalmas történelmi utazásra hív bennünket letűnt időkbe és korokba.

A kötet egy példányát most akár meg is nyerheted!

Ez a kötet betekintést nyújt a játékszéria első olyan címének hátterébe, amely az északi kultúrát és Anglia IX. századi viking megszállását helyezi középpontba. Itt mindent megtalálsz: elképesztő helyszínek, a legfontosabb szereplők, brutális fegyverek, és ráadásnak a fejlesztők jegyzetei – ennek a szemkápráztató albumnak nemcsak az Assassin’s Creed-rajongók, de a művészet és a történelem szerelmeseinek polcán is ott a helye! 

aoacvackevnorwaysettlementpaintoverdongluyuhr.jpg

A koncepciós vázlat festmények (angolul concept art) fontossága vitathatatlan a videojátékfejlesztés világában. A lényeg röviden, hogy a művészek igyekeznek vizuálisan megalkotni azt, amit a vezetőség elképzelt. Általában támpontok alapján dolgoznak és megrajzolják a játék világát, különböző ruhákat, karaktereket és fegyvereket. Egy olyan nagy kaliberű cégnél és játéknál, mint amilyen a Ubisoft és az Assassin’s Creed, ez egyszerre több tucat művészt is jelent. A rajzokat átnézve aztán a vezetőség dönt arról, hogy miket fognak lemodellezni és meganimálni, amelyek aztán a kész játékba kerülnek bele. 

Az album tehát ezeknek a csodálatos rajzoknak, festményeknek a gyűjteménye, amelyeket Raphael Lacoste, az Assassin’s Creed Valhalláért felelős művészeti vezető narrál végig. 

ac-reklam-kep.png

Az album mellett természetesen a kiadónál elérhető az összes többi magyarul megjelent Assassin’s Creed könyv is, melynek legutóbbi darabja szorosan a Valhalla világát bemutató Artbookhoz kapcsolódik, az Assassin’s Creed Valhalla: Geirmund Sagája című regény Matthew J. Kirbytől, amely szinten 2021-ben jelent meg.