A SuperDaE-nél lévő húsz dokumentumból több, nagyon érdekes információi is kiderült, melyek állítása szerint már a végleges konzol állapotát tükrözik. A burkolat alatt a korábbi pletykáknak megfelelően egy nyolcmagos, 1,6 GHz-es processzort, egy 800 MHz-es DirectX 11.x-et kezelő GPU-t, és 8 GB DDR 3 memóriát találunk; ezt már mind tudjuk, ahogy azt is, hogy lesz Blu-ray olvasó. Az újdonság a felépítés tekintetében az, hogy a belső tárhely 500 GB (50 MB/s olvasási sebesség), s azért ennyi, mert a Microsoft megköveteli, hogy minden játékunkat telepítsük fel. Ez javarészt egy fájdalommentes procedúra lesz, az informátor ugyanis azt állítja, hogy szakaszosan, játék közben is telepíthetjük a programot, anélkül, hogy bármit észrevennénk az egészből, ráadásul a telepítéssel lehetővé válik, hogy váltogathassunk a játékok közt anélkül, hogy lemezt kellene cserélnünk.

Az új Xbox
A lemezolvasó 50 GB-os korongokat tud kezelni, és a gép könnyedén megbirkózik a 3D-vel. Ezen felül lesz HDMI és S/PDIF csatlakozó, illetve beépített wifi-adapter, a külön Ethernet-port mellett.

Az új Xbox egyik üdvözlendő tulajdonsága az lesz, hogy nem kell leállítanunk az egyik alkalmazást ahhoz, hogy egy másikra váltsunk át. A folyamat során az adott program szünetel, s mikor visszatérünk, ott folytathatjuk a mókát, ahol abbahagytuk -- persze a fejlesztőknek követniük kell majd az erre vonatkozó irányelveket, így nem biztos, hogy minden program támogatni fogja ezt a lehetőséget (főleg a multiplayer mód esetében lesz ez problémás), de az opció mindenképpen meglesz erre.

A konzol másik érdekessége az, hogy egy jelentősen javított és kibővített Kinecttel együtt kerül boltokba. Az új mozgásérzékelő jóval precízebben tudja követni a játékosok mozgását, s két játékosnál már nem áll meg a tudomány: a periféria egyszerre hat ember mozdulatait figyeli egy időben (jóval nagyobb teret lát be, valamint a kamerának is nagyobb a felbontása, konkrétan Full HD), meg tudja különböztetni a kéz mozdulatait (nyitva vagy zárva van-e a tenyerünk), s figyeli az arcunkat is (örül, mérges, szomorú). Állítólag képes lesz arra is, hogy már az arcunkról felismerjen, vagyis automatikus lenne a bejelentkezés a szobába lépéskor, ám ebben még nem biztos az információ forrása -- abban viszont igen, hogy a Kinect használata is kötelező, akárcsak a játékok telepítése. A Microsoft nagyon komolyan veszi a mozgásérzékelős technikáját, s minden egyes játékhoz lehetőséget biztosítanak arra, hogy a fejlesztők ezt kihasználhassák, de éppen ezért folyamatosan gépre bekapcsolva kell lennie az eszköznek.

SuperDaE továbbá már azt is tudni véli, hogy milyen lesz a kontroller és a támogató alkalmazások. Az előbbit a most látható modell logikus evolúciójának nevezte, amiből mi arra következtetünk, hogy jelentős változás nem lesz, elvégre egy jó, kényelmes kialakításról van szó. Ami pedig a kiegészítő, segítő alkalmazásokat illeti, a Microsoft természetesen bevonja a Windows-telefonokat és -táblagépeket, egy egész sor lehetőséget biztosítva a fejlesztőknek, de ezek egyikét sem teszik kötelezővé.

Az új Xbox