Tegnap este szomorú hír érkezett: csődöt jelentett a THQ. Ez persze várható volt, hiszen a kiadó már évek óta komoly pénzügyi problémákkal küszködik, de ugyanakkor nem olyan lesújtó a helyzet, mint amilyennek hangzik. A cég nem fog egyik napról a másikra megszűnni, sőt épp ellenkezőleg, a dolgozók napi munkája változatlanul folyhat, ameddig valaki fel nem vásárolja őket. Ez azt jelenti, hogy gond nélkül előrendelhetjük a jövő évben esedékes játékokat, tovább működnek az online szolgáltatások, s folytatódhat a be nem jelentett programok fejlesztése.

A csődeljárás során előbukkant papírokból kiderült, hogy a THQ titokban négy játékon is munkálkodik. Az egyik a Relic Entertainment berkeiben készülő, 2014-re datált Atlas; a Turtle Rock Studios (Left 4 Dead) egy kooperatív módra kihegyezett multiplayer játékon dolgozik Evolve néven; a THQ Montreal, ahol az Assassin's Creed egyik ötletgazdája, Patrice Désilets talált munkát, az 1666 című játékot készíti, a Vigil Games (Darksiders sorozat) pedig egy bizonyos Crawlernek látott neki.

Sajnos az iratokból más már nem derült ki az említett játékokról, melyek felével most találkozunk először, a Turtle Rock és Désilets projektjéről viszont sejtettünk ezt-azt, hiszen névfoglalások útján mindkettő márciusban előbukkant -- most már biztosan tudjuk, hogy létező programokról van szó.