• 2023. április 13-án debütál mozikban a Renfield című Drakula feldolgozás
  • Nicolas Cage komikus, pop-art jellegű vámpírt próbált alakítani
  • A gróf lakája és egy közlekedési rendőr kerül a történet középpontjába

Nicolas Cage pályáját mindig is bizarr és parodisztikus produkciók szegélyezték. Útja A vámpír csókjától, a Veszett a világ és az Adaptáció abszurditásán keresztül vezetett, míg az elmúlt években saját magát és egy disznóját kereső pásztort is eljátszott. A sort Chris McKay kiforgatott Drakula rendezése folytatja, aminek címszereplője a gróf vámpír lakája, a Nicholas Hoult megformálta Renfield lesz, míg az erdélyi grófot Cage játssza.

Forgatási képeken már láthattuk a Drakula jelmezében tébláboló Nic Cage-et, aki most néhány gondolatot is megosztott alakításáról. „Amikor megéreztem, mit szeretne McKay, rájöttem, hogy a filmnek van egy komikus, pop art jellege. Ezért azt gondoltam, hogy legyen pop-art Drakula. Warhol kiváló fekete-fekete Drakulája, ez valahol Warhol vénájában gyökerezik” – ecsetelte az Empire magazin friss számában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(A képek forrása: People magazin)

Az ötvennyolc éves amerikai színész egyébként azt is elárulta, hogy nagy rajongója Bram Stoker regényének, illetve a felkészülés során elővette a legfontosabb filmadaptációkat. „Megnéztem Lugosi Béla alakítását, majd Frank Langelláét” – utalt az 1931-es és az 1979-es művekre, majd sorra kerítette Coppola 1992-es rendezését is, amiben Gary Oldman öltötte magára Drakula jelmezét. „Nagybátyám rendezése egyszerűen pazar. Minden egyes képkockája művészi” – áradozott a Variety hasábjain.

blog109468800x600.jpg
(A kép forrása: blogstar)

Cage a húszas évek legendás filmiskolája, a horror műfaj iránt fogékony német expresszionizmus egyik kultikus művét, a Nosferatut is leporolta. „Ennek az apró [színészi] gesztusait mai szemmel túljátszottnak találtam. Amikor Max Schreck így csinál [Cage bűvös kézmozgást imitált], majd belefúj a füstbe, elképedtem, hogy mit látok” – mondta. Mégis megfűzte Chris McKay-t, hogy a klasszikus alakítás valamelyik pillanatát hadd idézhesse meg az egyik jelenetben, jóllehet azt ő maga sem tudja, hogy a végső vágatban benne hagyták-e az utalást.

A holnap háborúja és a LEGO Batman: A film rendezőjének új munkája 2023. április 13-án debütál a mozikban. A gróf mellett Renfieldre, a lakájra összpontosít a történet, aki Awkwafina közlekedési rendőr karakterével szűri össze a levet, illetve Ben Schwartz is felbukkan a kamera előtt. Ti várjátok a legszigorúbb, R-es korhatár-besorolású horrorszatíra bemutatóját?