• A Facebook még idén bemutathatja vezeték nélküli headsetjét
  • Megjelenése jövőre várható, elfogadható áron

Mielőtt félreértések történnének, egyvalamit tisztáznunk kell: a jelentések szerint a Facebook két headseten dolgozik. Az egyik a “Pacific” kódnéven fut (erről szól a hírünk) mely valahol az Oculus Rift és a Samsung Gear VR között helyezkedik el. A másik a “Santa Cruz”, mely magának az Oculus Riftnek a vezeték nélküli változata lesz.

Úgy tűnik, bár Palmer Luckey otthagyta gyermekét, az Oculust és az azt felvásárló Facebookot, a virtuális valóságról nem tett le a cégóriás - és ebben a ZeniMax-szal folytatott pereskedés sem állítja meg.

Az új headset a Bloomberg jelentése szerint vezeték nélküli, még az idén bemutathatják és 200 dollár körüli áron tervezik piacra dobni a 2018-as évben. erejét állítólag egy Qualcomm Snapdragon processzor biztosítja majd, igaz, ezt a gyártó nem kommentálta. A munka elvégzésére a Samsung Gear VR-ral szemben nem telefont, és az Oculus Rifttel ellentétben nem számítógépet használ majd, hanem önállóan végzi majd a dolgát. A mobilitásnak nyilván ára is van, a készülék bár erősebbnek ígérkezik mint a Samsung Gear VR, nem érhet a Rift vagy a Vive nyomába, és nem lesz képes követni viselője mozgását, csak a veeték nélküli kontrollert képes követni.

A jelentés arra is kitér, hogy az IDC jelentése szerint 2.3 millió VR-eszközt értékesítettek, mely magyarázható a készülékek magas árával és a kevés minőségi tartalommal. Jelenleg a Samsung uralja a piac ezen szegmensét a maga 22%-ával. A helyzet azonban változhat, ha a Facebooknak sikerül megtalálni az arany középutat, és viszonlyag elfogadható áron piacra dob egy önálló, hordozható eszközt.

oculus-vr-wireless.jpg

Ti beneveznétek ennyiért a virtuális valóságra, vagy még mindig drága?