Pár hónapja ha csak egy kis időre is, de a figyelmünk középpontjába került a Battlefront 3 és a Free Radical Design, ugyanis miután kiderült, hogy az angol fejlesztők bajban vannak, kiszivárgott pár koncepciórajz és egy kézi kamerás videó, amin a játék korai, pre-alfa kiadását láthattuk mozgás közben. A felvétel nem volt a legjobb minőségű, de a homályos és rázkódó képkockákon is látszott, hogy egy izgalmas játéknak nézünk elébe.

A fejlesztők röviddel ezután megerősítették, hogy valóban a Battlefront-sorozat harmadik darabját láthattuk, de már nem ők készítik a folytatást, hanem valaki más, akik valószínűleg kivágják azt a játékelemet, amivel átvezető videók nélkül lehet közlekedni egy adott bolygó légköre és az űr között. Ismereten források arról beszéltek, hogy a fejlesztést az angol Rebellion csapata vette át, ami lehetséges, hiszen ők készítették el a népszerű BF: Renegade Squadront, de az a lehetőség ennél sokkal valószínűbbnek tűnt, hogy a sorozat első két részét fejlesztő Pandemic kapta meg a munkát -- azonban a cég ma cáfolta ezt a híresztelést.

A stúdió sajtóreferense a cég hivatalos fórumán azt nyilatkozta, hogy jelenleg nem náluk készül a folytatás, és csak a LucasArts tudja, hogy éppen ki dolgozik a projekten. Ez a kijelentés annak fényében, kinek mennyire tetszett a legutóbbi Battlefront 2, lehet jó és rossz hír is, de reméljük, hamarosan jó kezekbe kerül a játék.