Bár már a szeptemberi számot sem az unalom jegyében állítottuk össze, az októberi Gurut pillanatok alatt lehetett úgy feltölteni, hogy egy féloldalnyi hely se maradjon. Az ősszel együtt megjöttek a nagyágyúk, a sportjátékok, a kisebb résztevők, akik a nagyok árnyékában próbálnak életben maradni. És noha a tartalom egy pillanatig sem okozott fejfájást, a címlaptéma már izgalmasabb választásnak tűnt: eredetileg a Pathfinder szépséges artjaival szemezgettem, aminél a játékmenet is klasszikus alapokon nyugszik, de végül úgy hozta a sors, hogy sem a kiadót, sem a fejlesztőt nem tudtuk elérni. Ekkor sikerült összehozni egy olyan előzetest, amit már egy hónapja tervezgettem, és ebben hála az égnek a stúdió is partner volt. Ugyanis nemcsak a taktikai akciójáték műfaja van visszatérőben, hanem a zsánerbe tartozó legnagyobb sorozatok is masszív újraélesztési hullámban részesülnek – ezek közül az egyik a vadnyugati Desperados 3 (vagy a hivatalos logó alapján Desperados – az alkotók azonban mindenre megesküdtek, hogy a hármas szám is valós). Mivel hiszek az összefogásban és a közös munka gyümölcsében, Dreamer készített egy igen komoly, terjedelmes interjút, majd a tudás egy részét Tenebra kollégával is megosztotta – így született a masszív, 6 oldalas (2 interjú, 4 előzetes) anyagunk, ami exkluzív részleteket is tartalmaz. Többek között olyan képeket, amik máshol még nem láttak napvilágot.

De hogy a közös munkát továbbra is kiemeljem, most ősszel lett 5 éves a Total War: Rome 2, ezen jeles alkalomból pedig csapatunk több tagja is összefogott (Dreamer, bodak, Tika), hogy egy interjú keretein belül faggassák ki a Creative Assembly munkatársait. A 2 oldalas, jelentős méretű anyag remélhetőleg mindenki kíváncsiságát kielégíti majd. Más különlegesség? Ha nem is meglepetés vagy kimondottan érdekesség, de előzeteseink között szerepel még némi próbakör után a Green Hell, az Iron Harvest, a Dying Light: Bad Blood, a Fear the Wolves, a régi taktikai shooterek hangulatát megidéző Ground Branch vagy éppen az eddigi legkomolyabb életszimuláció, a Scum. Tesztrovatunk felhozatala azonban további izgalmas címeket tartalmaz, elvégre már az nagy szó, hogy mind a Forza Horizon 4, mind pedig az Assassin’s Creed Odyssey két héttel a megjelenés előtt a tesztlaborban landolt, ráadásul mindkét cím az ősz legjobb és legtartalmasabb darabjai közé verekedte be magát. Igen, spoilermentesen legyen elég annyi, hogy az ókori akció-RPG végre jó irányba terelheti a sok-sok éve megfáradt sorozatot, méghozzá olyan belbecs mellett, ami már önmagában dicséretre méltó.

pcguru18101000x1420.jpgAZ OKTÓBERI PC GURU OKTÓBER 11-TŐL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

De van még elég sok tesztünk, kicsiktől a nagyokig, így a sportszekción túl (NBA, NHL, FIFA, PES, V-Rally, Fishing Simulator) rengeteg furcsa kalanddal, csatával ütöttük el az időnket. A függetlenek között ott a Dark Souls-mechanikát utánzó Immortal: Unchained, a hagyományos szerepjátékokra hajazó Insomnia: The Ark, a hajós stratégia, a Victory at Sea Pacific, az autós Fast Dust vagy éppen a grand strategy Aggressors. A középmezőny is igen erősnek bizonyult, hiszen megjelent a Diablo-klón Shadows: Awakening, a Fist of the North Star legújabb feldolgozása a Yakuza-széria alkotóitól, a végtelen építést kínáló Boundless, illetve a Theme Hospital szellemiségét továbbörökítő Two Point Hospital. És akkor az olyan nagyágyúk még szóba sem kerültek, mint a Marvel’s Spider-Man, a Shadow of the Tomb Raider, a Destiny 2: Forsaken vagy a Dragon Quest 11.

Emellett a radar alatt érkező kisebb címeket is megnéztük, ezúttal Pozandr vállalta magára ezt a feladatot, AstroDave továbbra is a hazai játékfejlesztés múltját firtatja, Chocho a mobiljátékos felhozatalból szemezgetett, a Mentőövvel pedig szokás szerint Tika segíti ki a problémába futott olvasókat – és hogy ki vette át a Levrovot? Nos, ezt majd következő héten, a magazint lapozgatva tudjátok meg. Ami pedig a hardvereket illeti, a hírek és érdekességek mellett két laptopot is leteszteltünk, továbbá több telefon és kiegészítő landolt nálunk, amikről beszámolunk nektek. A teljes tartalmat itt érhetitek el.

Most pedig jöjjön a teljes játék, valamint a remény, hogy egy hónap múlva ismét találkozunk, mert bármi is történjék, a lényeg nem változik, ahogy a jelmondatunk sem: a Guru legyen veletek!

Októberi teljes játékunk: Automobilista

Bár augusztusban már volt versenyzés és pusztítás, az iskolakezdésre időzített, a feszültség levezetésére tökéletesen alkalmas verekedős játék, avagy a Street Fighter X Tekken után visszatérünk a volán mögé. De nem is akármilyen programmal, hanem az Automobilista című, a szimulációra is erősen építő versenyjátékkal, ami az elmúlt években szinte végig tartotta az árát, sőt még most is 28 eurón áll. Persze nem az ár a lényeg, hanem a minőség, de az Automobilista ezen a téren sem vall szégyent, ráadásul széles skálázási lehetőségeinek köszönhetően azokhoz is szól, akik nem rajonganak a szimulációért. Próbáljátok ki ti is.

Kódbeváltás

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csakóvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!