• Peter Jackson nehezen élte meg, hogy nem láthatta szűz szemmel A Gyűrűk Ura trilógiát
  • Hipnózison is gondolkodott, hogy elfelejtse a beleölt munkát és a filmek snittjeit
  • Hiába kérte, nem avatták be az amazonos sorozat munkálataiba
  • Jóllehet így legalább teljes értékű nézőként követheti majd A hatalom Gyűrűit

Filmrajongók gyakran hangoztatják, milyen szívesen elfelejtenék kedvenc alkotásaikat, hogy újra szűz szemmel ülhessenek a képernyő elé. Peter Jackson saját rendezésével, A Gyűrűk Ura trilógiával ápol ilyen bensőséges viszonyt. A The Hollywood Reporter podcastjében elárulta, hogy még a hipnózis lehetősége is felmerült benne, hátha úgy sikerül kivernie emlékezetéből az ezredfordulós fantasy eposz snittjeit.

„Amikor A Gyűrűk Ura részeit forgattuk, végig annak a szerencsétlen embernek éreztem magam, aki soha nem láthatja azokat vadiúj filmélményként” – mondta Jackson. „Mire moziba kerültek, már öt-hat éve elmerültem bennük. Elképesztő veszteség számomra, hogy nem láthattam úgy őket, mint mindenki más. Ami azt illeti, komolyan fontolgattam, hogy elmegyek hipnoterápiás emberhez, hogy hipnotizáljon, elfelejtesse velem a filmeket és a hat-hét éven keresztül végzett munkámat, hogy leülhessek és élvezhessem őket. Nem adtam rá a fejem, bár beszéltem [a brit mentalista] Derren Brownnal a dologról, aki úgy gondoltam, hogy végre tudná hajtani.”

16599512746076.jpg
(A kép forrása: MARCA)

Érdekes módon, az amerikai portál nem tartja valószínűnek, hogy Jackson sikerrel járt volna. A közelmúltban debütált Severance című sci-fi sorozathoz hasonlította a szituációt, és úgy ítéli meg, hogy a rendező megszállottan perfekcionista, minden részletre kiterjedő munkát végzett, aminek nem lehetséges csak úgy kitörölni az emlékét. Akárhogyan is, Jackson lelkesen várja az Amazon sorozatának bemutatóját, amit immár teljes értékű nézőként követhet. Ugyan kérte a stábot, hogy küldjék el neki a forgatókönyvet, a produkció végül nem avatta be őt a munkálatokba. Olvasgatás helyett maradt ideje azonban elkészíteni a Get Back című sokat méltatott dokusorozatot a Beatles végnapjairól.

A Hatalom Gyűrűi 

A Hatalom Gyűrűiben számtalan faj, kultúra és helyszín felbukkan majd, amiket Peter Jackson ezredfordulós mozitrilógiájában nem láthattunk. A Ködhegység sötét bugyraitól, a tünde főváros, Lindon fenséges erdőin át, egészen a Númenor sziget gazdag királyságáig eljutunk. Láthatunk többféle hobbit törzset, míg a – nőket is soraik közt tudó – orkok a megszokottól eltérő színben kerülnek képernyőre. Premier szeptember 2-án az Amazon Prime Video műsorán.