Most hétvégén zajlott le a Dreamhack Denver Quake Champions bajnoksága, melyen a többi versenyző mellett egy fiatal magyar tehetség is megmérettette magát. Birgány "Raisy" Adrián már korábban is ért el szép eredményeket ebben a játékban, most azonban meg sem állt, amíg egészen a dobogó legfelső fokáig nem jutott.

A legelső meccsén ugyan nagyon szoros, nagyon kiélezett küzdelemben alulmaradt Shane "rapha" Hendrixsonnal szemben, azonban innentől kezdve nem volt, aki megállítsa. A csoportból kijutva a legjobb nyolc között Marcel "k1llsen" Pault gyűrte le, az elődöntőben pedig csapattársát, Michael "dooi" Deweyt küldte haza. Ezután következhetett a nagydöntő, ahol Raisyt másik csapattársa, Richard "noctis" Gansterer várta, azonban a magyar játékos hamar pontot tett az ügy végére, és magabiztos 3:0-s győzelmet aratott.

Raisy ezzel nem csak a 14 ezer dolláros fődíjat nyerte meg, hanem egy helyet is kapott a Dreamhack Winteren. Reméljük, ott is ilyen nagyszerű játékot láthatunk majd tőle.

Raisyval mi is készítettünk egy interjút, mely elolvasható a frissen megjelent Esport magazinban. Keressétek az újságárusoknál, a hipermarketekben, vagy rendeljétek meg a PC Guru Webshopból!