• Rian Johnson (Az utolsó Jedik) elárulta, hogy továbbra is szeretné elkészíteni Star Wars trilógiáját
  • Szerinte csodálatos érzés elmesélni egy történetet ebben az univerzumban
  • Majd látni, hogyan kapcsolódnak hozzá a szenvedélyes Star Wars rajongók

Rian Johnson Az utolsó Jedik bemutatását követően sok kritikát kapott, mások mellett a megelőző és soron következő epizódot jegyző J.J. Abrams a Jedi mitológia relativizálása miatt kárhoztatta a nyolcadik részt. Johnson nemrég mégis arról beszélt, hogy büszke Star Wars filmjére, ami szerinte épp megerősítette a mítoszt. Véleménye azért lehet igazán fontos, mert a Lucasfilm új trilógia készítésével bízta meg őt.

Noha az utóbbi hónapokban kérdésessé vált a Csillagok háborúja mozis univerzumának jövője, Patty Jenkins friss nyilatkozata alapján továbbra is folynak a Rogue Squadron előkészületei, illetve Johnson szavai is arra engednek következtetni, hogy csupán elhalasztották, de nem törölték azt a bizonyos trilógiát. Johnson az Insider újságírójának érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy szomorú lenne, ha nem tudná vászonra vinni elképzeléseit.

rian1.jpg
(A kép forrása: Rian Johnson. A kép forrása: The Direct)

„Senkinek sem jelentené a világ végét szerintem, de szomorú lennék miatta. Szeretem ezt a világot és az embereket, a Star Wars rajongókat. Tetszik a szenvedélyük, ahogy a dolog részesévé válnak. Semmi sem hasonlítható ahhoz ezen a világon, mint amikor elmesélhetsz egy történetet a [Star Wars] univerzumban, majd látod, hogyan kapcsolódnak hozzá az emberek. […] Egészen elképesztő. Remélem, hogy újra részem lesz ebben” – fogalmazott a Tőrbe ejtve filmek atyja.

A TERVEZETT STAR WARS FILMEK

A STAR WARS SOROZATOK ÜTEMTERVE