• Szeptember 2-án debütál a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája
  • A harcosnak nevelt ázsiai címszereplő szakít családjával, és rendes életet él San Fransiscoban
  • Végül kénytelen megütközni a Ten Rings nevű maffiaszervezet vezetőjével, a Mandarinnal

Fekete Özvegy után eljött a váltás ideje. Még ha Kevin Feige pedzegette is néhány régi karakter visszatérését, szeptember 2-án új szuperhős debütál a mozivásznon Shang-Chi személyében. Jó hír a rajongóknak, hogy a friss filmmel a MCU alapvetően tudományos-fantasztikus irányvonala kicsit a misztikum és a fantasy felé veszi az irányt. Ezt jelzi legalábbis a hivatalos plakát, amin két sárkányt látunk. Egy sötét és egy világos, ami feltehetően a történetben is megmutatkozó jó és rossz küzdelmét szimbolizálja.

shang-chi-imax-poster.jpg
(A kép forrása: Collider)

A Marvel eddig főként a hazai közönségre koncentrált, most azonban a hatalmas bevételi forrásnak számító ázsiai piacot is erőteljesen megcélozza. A Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája főhőse egy harcosnak nevelt férfi, aki azonban San Fransiscoba menekül családja elől, hogy normális életet élhessen. A Tíz Gyűrű nevű maffiaszervezet mégis megtalálja őt, élén a Mandarinnal, vagyis a címszereplő apjával, akiknek a küzdelmét nemrég két trailer vezette fel.

mv5bngninzlmzmytzdg2oc00zgi2ltg1zgetmzm5mmvjyti1zmq2xkeyxkfqcgdeqxvynjczote0mzmv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A Dave Callaham (Wonder Woman 1984Zombieland 2) forgatókönyvéből és Destin Daniel Cretton (Átmeneti állomás) rendezésében készült filmben egyébként a címszereplő szerencsétlenségére A hihetetlen Hulkból ismert Förtelem is felbukkan majd. Simu Liu (Elrabolva sorozat), Awkwafina (Kőgazdag ázsiaiak) és Michelle Yeoh (Tigris és sárkány) alakítják a főszereplőket.

A Negyedik Fázis filmjei