• Valószínűleg Andrzej Sapkowski A megvetés ideje című regényének ikonikus csatajelenetét forgatták
  • Geralt és Vilgefortz párbaja azért különleges, mert előbbi első igazi vereségével zárul
  • A 3. évadban Geralt Yennefer segítségével elrejtené a mágikus képességeit kibontakoztató Cirit

A Netflix egyik legnézettebb tartalma lett a Vaják (The Witcher), a második évad decemberi premierje táján sokan nézték újra a nyitószezont is. Egyelőre nem tudni, hogy mikor debütál a folytatás, viszont sokatmondó forgatási kép érkezett. Feltehetően Andrzej Sapkowski A megvetés ideje című regényének ikonikus csatajelenetét forgatták a homokos tengerparton.

Ríviai Geralt és Roggeveeni Vilgefortz párbaja azért olyan különleges a Vaják univerzumban, mert [SPOILER] előbbi első igazi vereségét tálalta az olvasóknak. A főhős alaposan alábecsülte ellenfele harci és mágikus képességeit, majd súlyos sérüléseket szenvedett és hosszú ideig lábadozott. A két harcost Henry Cavill és Mahesh Jadu alakítják.

A 3. évad

A Netflix nemrég tömör szinopszist kerített a soron következő évadhoz: „Miközben a kontinens uralkodói, mágusai és szörnyetegi egymással versengve próbálják elfogni a cintrai Cirit, Geralt elrejti őt és elhatározza, hogy bármi áron megvédi újraegyesült családját. Yennefer, aki mágiára tanítja Cirit, elvezeti őket Aretuzába, remélve, hogy itt jobban megismerheti Ciri kiaknázatlan képességeit. Ehelyett azonban azzal kell szembesülnie, hogy a politikai korrupció, a sötét mágia és árulások csataterére kerültek. Hogy megóvják egymást, mindent kockára kell tenniük és vissza kell vágniuk.”

Vaják univerzum

Vajákkal ismerkedő nézők gyorstalpaló gyanánt közzétett videókban ismerhetik meg a tündéket, a törpöket, a vajákokat, a mágusokat, illetve a főhősöket. Jó hír a rajongóknak, hogy A farkas rémálmát újabb animációs sorozat követi majd, tervez a Netflix egy családoknak szóló produkciót is, ám mindenekelőtt A vér eredete (Blood Origin) című idei bemutatójára várunk.