Bekerült a Star Citizenbe a Social modul, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy a különböző landolási zónákat akár 24 társukkal együtt fedezzék fel, ráadásul karaktereinket is szabadon konfigurálhatjuk.

Emellett fejlődik a Star Marine, azaz az FPS modul is. Új fegyverhangok kerültek be, hála a Foundry 42-nek, a játékmenetből kiirtottak jó pár bugok és csiszoltak rajta, javult a felhasználó felület, befejezték a munkát a Devastator Shotgunon és a legtöbb animációs is finomításra került, főleg az elhalálozás és az EVA (a zéró G-s kiruccanások) animációk.

Emellett elkezdték kidolgozni az Electronic Warfare-t, azaz az elektronikai hadviselést, ami az űrhajók azonosításában játszanak majd fontos szerepet. Lehetőség lesz majd aktív és passzív szkennelésre (előbbi afféle radar, utóbbi pedig részletesebb információkat ad), de akár támadásra és védekezésre is használhatjuk ezt a rendszert. Például lecsaphatunk az ellenfélre EMP-vel (elektromágneses pulzus), amit az kivédhet EM flare-rel. Erről a hivatalos oldalon bővebben is olvashattok.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!