• Online tartják meg a Summer Games Done Quick 2020 rendezvényt
  • Az egyhetes speedrun-maraton augusztus 16. és 23. között lesz esedékes

Lényegében az összes idénre tervezett nagy videojátékos esemény elmarad, illetve online formátumra vált a COVID-19 miatt, de a kisebb rendezvényeket is érinti a koronavírus-járvány: most például a Summer Games Done Quick 2020 kapcsán jelentették be, hogy a szokásos élő összejövetel helyett online fogják megtartani a nyári speedrun-maratont, vagyis a "versenyzők" nem a helyszínről játszanak majd, hanem otthonról fogják streamelni játékukat.

summer-games-done-quick-iden-online-tartjak-a-nagy-nyari-speedrun-maratont.jpg

Ahogy azt már megszokhattuk, most is egy héten át nézhetjük majd a villámgyors végigjátszásokat, méghozzá augusztus 16. és 23. között. A legutóbbi hagyományos Games Done Quick, a januári Amesome Games Done Quick során több mint 3 millió dollár adomány jött össze, melyet a Prevent Cancer Foundation számára ajánlottak fel a szervezők, és természetesen a nyári eseményen sem marad el a jótékonykodás: ezúttal a Doctors Without Borders számára megy majd a gyűjtés.

Áprilisban egy rendhagyó, kétnapos eseményt is tartottak a szervezők a járványra reagálva, szintén online: a Corona Relief Done Quick során az egészségügyi dolgozók számára gyűjtöttek össze több mint 400 ezer dollárt.