• November 10-én debütál mozikban a Fekete Párduc: Wakanda, légy áldott!
  • A Letitia Wright alakította Shuri és Winson Duke M’Bakuja lehetnek a főhősök
  • Atlantisz és Wakanda háborújához csatlakozik Ironheart felnőtt karaktere is

A Marvel a megújulás jegyében küldi vászonra november 10-én eddigi leghosszabb – 2 óra 41 perces – filmjét, ami egyben a Moziverzum egyik fontos szériáját is friss alapokra helyezi. Kényszerű innováció ez, Chadwick Boseman korai halála miatt a Wakanda, légy áldott! című epizódban immár nem T’Challa, hanem Shuri kerül a középpontba. Azért Boseman emléke előtt áldozva a film minap kiadott magyar előzetesében a néhai király arcképe is felbukkan egy snitt erejéig.

A TÖRTÉNET

Az atlantiszi Namor a cselekmény kezdete előtt társaival meggyilkolja T’Challát, így a korábbi főhős húga, Shuri hercegnő kerül Wakanda élére. A két állam közti viszálykodás során tűnik fel Ironheart is, akit nem a képregényekből ismert tinilányként, hanem Riri Williams idősebb alakjában ismerünk meg.

mv5bmwzkzjdmy2etmjvkzi00zmi5lwe4mmutmmnlmzjhztuzzjcyxkeyxkfqcgdeqxvynza4ntc5mjev1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A STÁB

Letitia Wright Shurija mellett előtérbe lép M’Baku, Okoye és Nakia, akiket Winson Duke, Danai Gurira és Lupita Nyong’o alakítanak. Ironheart szerepében a huszonöt éves Dominique Thorne-t láthatjuk majd, míg Namort a Narcos-ból ismert Tenoch Huerta játssza. A főbb karakterek néhány kiszivárgott koncepciós rajzon is láthatók. Ryan Coogler rendezése zárja a Marvel Moziverzum negyedik fázisát (a folytatásról lentebb olvashattok).

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI

Az univerzumon kívül készült a Venom 2 és a Morbius.

AZ ÖTÖDIK FÁZIS FILMJEI

A HATODIK FÁZIS FILMJEI:

  • 2024. november 8. – Deadpool 3
  • 2025. február 14. – Fantastic Four
  • 2025. május 2. – Avengers: The Kang Dinasty
  • 2026. május 1. – Bosszúállók: Titkos háború