Húsvét hétfő van, mindenki locsol vagy őt locsolják, remélhetőleg a sonkák is fogynak, a nap is kisütött. Szóval minden adott arra, hogy ne a gép előtt tespedjünk, de ha mégis, akkor itt egy cikk, amiben olyan játékokat vagy egyenesen játék sorozatokat szedtünk össze, amelyekben nyulak a főszereplők. Mert hát mégis csak húsvét van, nyúl szezon.

5. Bugs Bunny Rabbit Rampage

Naná, hogy egy ilyen listáról nem maradhat le minden idők leghíresebb nyula, Tapsi Hapsi. Bár a vele készült játékok általában nem nagy számok, a SNES-re elkészült Bugs Bunny Rabbit Rampage a maga módján egész szórakoztató volt. Természetesen Tapsi Hapsi volt a főszereplő, de találkozhattunk a Bolondos Dallamok (Looney Tunes) összes hírességével, úgy Dodóval, mint Elmer Fudd-dal, aki mint mindig, ezúttal is nyúlra vadászott.

4. Overgrowth

A tavaly teljes játékká vált Overgrowth-ban egy emberméretű nindzsa nyulat irányíthatunk, aki harcba száll más óriás nyuszikkal, meg macskákkal, farkasokkal, szóval további emberméretű állatokkal, akik felépítették saját kis civilizációjukat. Az akció-kalandjátékban ráadásul mi magunk dönthetjük el, hogyan pofozzuk le ellenfeleinket.

3. Rayman: Raving Rabbids

Oké, ez esetben kicsit csaltam, hiszen a főszereplő technikailag Rayman, aki nem nyúl, ugyanakkor a játék középpontjában a kerge nyulak állnak, akik mindenféle feladatot sóznak rá hősünkre, amik a legtöbb esetben velük kapcsolatosak. Vagyis a játékban mindenhol nyulakkal futhatunk össze. Őrülten vihogó, grimaszoló, mindenféle egyéb hangokat kiadó kerge nyulakba, és a végén már azt kívánjuk, bárcsak a nyúlon túl lennénk.

2. Sam & Max

Sam és Max sok videojátékban élt már vicces és olykor hajmeresztő kalandokat, legutóbb a 2010-ben kiadott, ötrészes The Devil's Playhouse-ban láthattuk a nyomozópárost, amelynek egyik tagja, Max egy hiperaktív, szószátyár és kissé lüke nyúl… szerűség.

1. Jazz Jackrabbit

A listát zárjuk egy klasszikussal, Jazz Jackrabbittel, aki több játékban is tiszteletét tette már – igaz, mindegyik epizód jó régi, a legutolsó 2002-ben jelent meg Game Boy Advence-re. Ugyan zöld a szőre és vörös hajpántot hord, van néhány szuper képessége és olyan fegyverarzenállal bír, amit Rambo is megirigyel, de mi azért imádjuk. Ráadásul Jazznek még a családját is megismerhetjük a Jazz Jackrabbit 2-ben, merthogy van egy öccse, a kattant Spaz, és egy húga, Lori.

S ezúton kíván a PC Guru Online stábja kellemes húsvéti ünnepeket!