A Double Fine sikere kellett ahhoz, hogy a Kickstarter befusson, hiszen hiába volt már évekkel korábban jelen a portál, csak a Broken Age berobbanása után lehetett arról beszélni, hogy ez lesz a játékipar Messiása, de minimum egy alternatív út a kisebb csapatok számára. Arra azonban még várnunk kell egy keveset, hogy teljes véleményt formálhassunk, hiszen egyelőre kevés olyan játék jelent meg, ami a közösségi finanszírozásból jött össze -- még várat magára az első hullám, aminek fényében majd ítélkezni lehet, így addig nincs mit tenni, maximum csak bizakodni. És bizakodunk is, hiszen jóformán lassan minden hétre jut egy ígéretes kezdeményezés, amikből most azt az ötöt szedtük össze, amikre érdemes lesz figyelni.

5. Precinct

A játékiparban a rendőrség finoman szólva a periférián foglal helyet, hiszen nagyon kevés olyan játék van, ami a járőröket tenné meg főszereplőnek, pedig lehetne érdekes dolgokat írni a rend védelmezőinek kalandjai köré. Régebben persze ez is másképpen volt, 1987-ben ugyanis elindult a Police Quest-sorozat, mely most visszatérésre készül, s noha a név nem egyezik, a rajongók azonnal fel fogják ismerni.

A fejlesztést a független Jim Walls Reloaded csapata végzi, a név pedig nem véletlen, ugyanis az a Jim Walls áll az ötrészesre tervezet Precinct hátterében, aki annak idején a Sierra Online-nal közösen létrehozta a Police Quest játékokat. Az új ötlet ezek szellemi folytatása lesz, így itt is egy mezei járőrt megtestesítve kell megoldanunk a város legkeményebb ügyeit, mindezt pedig úgy, hogy valódi rendőrként gondolkodunk. A csapat célja az, hogy Maxwell Jones rendőrtiszt ügyein keresztül egy új korosztálynak mutassák be, milyen zsarunak lenni, s ideális esetben egy örök életre megszerettessék velük a kalandjátékokat.

Bármennyire is jól hangzik azonban a Precinct, sajnos Kickstarteren nem tudott révbe érni: a Jim Walls Reloaded félmillió dollárt kér, de a cikk írásakor még 100 ezer dollárjuk sincs, a csapat így leállította a kickstarteres oldalt, s egy privát gyűjtést hirdetett a saját portálján, ahol végdátum nélkül 400 ezer dollárt szeretnének. Drukkolunk!

Top 5 Extra: Érdekes új Kickstarter-projektek

4. Lacuna Passage

A Mars meghódítása a következő nagy cél az emberiség számára, azonban ahhoz, hogy emberek el is juthassanak a vörös bolygóra, még nagyon sok évnek kell eltelnie, így legfeljebb csak filmekben és persze játékokban hódíthatjuk meg az égitestet. Most éppen a Random Seed Games invitál minket utazásra egy tudományos alapokon nyugvó kalandjátékkal.

A kis team a Lacuna Passage ötletével állt elő, melyben a bolygón lezuhant felderítőcsapat egyetlen túlélőjét alakítjuk, akivel az a feladatunk, hogy a mostoha körülmények mellett derítsük ki, mi történt a Marsra küldött első emberi expedíció kutatóival. A feladat már önmagában sem egyszerű, hiszen csak néhány rejtélyes nyomot hagytak maguk után az asztronauták, másrészről pedig a bolygó nem éppen barátságos hely, így a nyomozás során folyamatosan vigyáznunk kell magunkra, biztosítani a túlélésünket a táplálék és az oxigén pótlásával, valamint nyilván óvatosan közelítve meg mindent.

A hiteles topográfiai adatokra alapozó nyílt világ, a valódi mutatókra épülő túlélési mechanizmusok és a ránk váró rejtély megoldása együttesen egy kifejezetten csábító játékká teszi a Lacuna Passage-t, így nagy öröm, hogy sikerült a gyűjtés és sínen van a projekt -- bár megjelenési dátum még sajnos nincs.

Top 5 Extra: Érdekes új Kickstarter-projektek

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2