Sok játékos akad, akinek a Steam-könyvtára teli van olyan játékokkal, amikkel életében nem játszott és valószínűleg soha nem is fog. Ezek jöhettek egy barát viccnek szánt ajándékaként, valamilyen akció vagy csomag extra anyagaként, de az is lehet, hogy anno megvette, aztán a kritikák hatására úgy döntött, neki erre nincs szüksége.

Nos, ezek a játékosok most örülhetnek, ugyanis a Steam legújabb funkciójának hála véglegesen törölhetik a felesleges játékokat könyvtárjukból. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kliensben vagy a böngészőben elugrani a Steam Támogatás (Steam Support) szekcióba, ott megkeresni a kiszemelt programot, kiválasztani a végleges törlés lehetőségét, utána pedig ezt még meg kell erősíteni, és már be is darálta a Steam a játékot.

steam-remove.jpg

De érdemes észben tartani a következőket: nem törölhetünk elemenként, vagyis olyan lehetőség nincs, hogy csak egy DLC-t távolítunk el. A törlés funkció visz mindent, mint a NAV, alapjátékot és DLC-t egyaránt. Visszaállítani pedig nincs lehetőség, amit kukába dobtunk, az végleg ott marad, onnantól már csak akkor lehet újra a miénk a program, ha megint megvesszük vagy megkapjuk.