• Befejeződött az Obi-Wan Kenobi sorozat forgatása
  • Pontos premierdátumot egyelőre nem hirdetett a Disney+

A következő Star Wars mozifilmekre egyelőre várnunk kell (az epizódok ütemtervét lentebb olvashatjátok), sorozatok terén viszont el vagyunk látva tartalmakkal. Az animációs produkciók közül nemrég debütált a Visions, hamarosan érkezik a The Bad Batch új évadja, jövőre harmadik szezonjával folytatódik a The Mandalorian, illetve nagy lelkesedéssel várjuk az Obi-Wan Kenobi sorozat premierjét.

Utóbbihoz pontos dátumot egyelőre nem tűzött ki a Disney+, Ewan McGregor viszont megosztott néhány információt a szériával kapcsolatban. A legfontosabb hír, hogy véget ért a forgatás, de alább láthatjátok egészében az Emmy gálán mondott beszédét, ahol egyébként a Halstonban nyújtott alakítását díjazták.

„Befejeztük a sorozat forgatását és tényleg nagyon-nagyon szórakoztató volt. Igazán élveztem a Deborah Chow-val folytatott közös munkát. Szerintem nem fognak csalódni benne, úgy gondolom, jó lesz. Nagyszerű volt készíteni és ilyen csodálatos emberekkel együtt dolgozni. Az új technológia, amit kifejlesztettünk, jó és más, mint amit az eredeti három rész során alkalmaztunk.”

A sorozat A Sith-ek bosszúja és a Solo: Egy Star Wars történet cselekménye között játszódik. A rendezői székben az a Deborah Chow ül, aki a Better Call Saul, az Amerikai istenek, a Mr. Robot és a The Mandalorian több részét is jegyzi. A címszereplőt és Darth Vadert alakító Ewan McGregor-Hayden Christensen páros mellett Owen bácsi és Beru néni szerepében Joel Edgertont és Bonnie Piesse-t láthatjuk. Feltűnik a képernyőn továbbá Moses Ingram (A vezércsel), Kumail Nanjiani (Rögtönzött szerelem), Indira Varma (Trónok harca), Rupert Friend (Sztálin halála), O'Shea Jackson Jr. (Godzilla II), Sung Kang (Halálos iramban), Simone Kessell (Reckoning) és Benny Safdie (Csiszolatlan gyémánt).

A Star Wars filmek ütemterve

  • Star Wars: Rogue Squadron (r. Patty Jenkins) – 2023. december 22.
  • névtelen epizód (r. Taika Waititi) – várhatóan 2025
  • Rian Johnson trilógia 1. rész – várhatóan 2027
  • Rian Johnson trilógia 2-3. rész – dátum nélkül
  • A Droid Story – dátum nélkül
  • névtelen epizód (r. Kevin Feige) – dátum nélkül
  • névtelen epizód (r. J.D. Dillard) – dátum nélkül

15666404279176201566640742noticianormal.jpg
(A kép forrása: AS)