Sajnos ez a hét sem vet fel bennünket lenyűgöző játékokkal. Bár elméletileg szerdán érkezne a State of Decay című zombis játék is, a program tesztelési fázisa hosszabb időt vett igénybe, mint a fejlesztők gondolták, így elég esélyes, hogy jövő hét lesz a dologból -- meglátjuk, mindenesetre annyi biztos, hogy a francia DOTNOD Remembe Me című akciójátéka pénteken nálunk is boltokba kerül PC, Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra.

A Remember Me története a nem túl távoli jövőbe kalauzol el bennünket, az újraalapított Neo-Párizsba, melyet egy hatalmas, és persze nagyon gonosz megacég irányít. A gazdagok a belváros elszeparált részén élik gondtalan mindennapjaikat, míg a szegény, elnyomott réteg a koszban és mocsokban kénytelen tengődni. Ráadásul Neo-Párizsban a pénz már nem vezető érték: sokkal fontosabb nála az emberi emlékezet, melyet technikai fölénnyel uralva bármit megtehetnek a hatalmasok. Még szerencse, hogy van pár bátor önként vállalkozó, aki szembeszáll a gonosszal. Ők a memóriatolvajok, akik a jövő afféle Robin Hoodjai. A Remember Me főszereplője, a szexis Nilin is egy közülük, sőt, ő a legjobb, ám a játék elején minden emlékét elveszíti, így fogalma sincs róla, ki ő és miért üldözi a fél város. Ránk hárul a feladat, hogy megtaláljuk a válaszokat.

Játékmenetet terén a Remember Me egy beat 'em up-akciójáték: Nilint félig-meddig rögzített kameranézetből irányítjuk, és kombókra épülő, közelharcra kihegyezett küzdelmek során egy rakás rosszfiút és robotot teszünk el láb alól. A játék különlegessége, hogy nemcsak előre rögzített mozdulatokat használhatunk, de saját kombókat is építhetünk, így szabva testre a verekedés stílusát. Ezen felül kiemelendő még, hogy a Remember Me-ben a továbbjutás nem egyszer más szereplők elméjének megbuherálásán núlik: a memóriamixelés érdekes ötletnek tűnik, részletesebben itt olvashattok róla.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A történetet összefoglaló előzetes és egy élőszereplős videó után alant megtekinthetitek a Remember Me első tíz percét, mely egyben a játék prológusa is. A Remember Me június 7-én jelenik meg PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. A gépigényről itt találtok tájékoztatást. A DOTNOD játékát egyébként mi is nagyon várjuk, a legjobban várt nyári játékok Top 5-ös listáján az előkelő első helyet foglalja el.