• A Doom multiplayer módjában lesz négy irányítható démon
  • Három Power fegyver
  • És négy Power-Up

A Doom multiplayer módozata kapcsán láttuk már a pályákat, és láthattuk a játékmódokat is, most pedig itt vannak a fegyverek, pontosabban az előttünk álló arzenál érdekesebb részei, a power fegyverek, a Power-Upok és a démonok vannak terítéken.

A pokolfajzatokból összesen négy fajtába futhatunk majd bele, vagy démon rúna jóvoltából irányíthatjuk őket. A Baron of Hell a nyers erőre esküszik, csontrepesztő és izomszaggató csapásaival tizedelve az ellenség katonáit, ezzel szemben a Prowler a taktikus megközelítés híve, az árnyékok között bujkálva, méretes ugrásokkal szedve le a gyanútlan áldozatokat.

A Mancubus akár a Baron of Hell rokona is lehetne (bizonyos értelemben az is), hiszen nagy és lassú, de irdatlan méretű csapásaival tiszteletet parancsol és félelmet kelt mindenkiben. Karmai helyett rakétákkal operál, míg, aki közel kerül, annak a lángokkal kell számolnia, amik körbeveszik. A Mancubus ellentétje a Revenant (képünkön), egy gyors, agilis rémség, aki ugrálva és repülve, rakétáival terrorizálja a népet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Power fegyverek terén három szépségért versenyezhetünk. A láncfűrész a közelharc híveinek szól, a Gauss Cannon azoknak, akik messziről intéznék el a piszkos munkát, a BFG 9000 pedig a klasszikusok kedvelőinek szól.

És ha mindez nem volna elég, akkor a pusztítást fokozhatjuk Power-Upokkal. Négy variáns érhető el: láthatatlanná válhatunk egy időre (Invisibility), gyorsabban lőhetünk és futhatunk (Haste), automatikusan újratöltődhet az életerőnk és a pajzsunk (Regeneration), illetve megnégyszerezhetjük a sebzésünket (Quad Damage).