Komoly tervei vannak a System Shock franchise-zal az Night Dive Studios csapatának, hiszen azok után, hogy megkaparintották az IP jogait tavaly szeptemberben kiadták a legendássá nemesedett 1994-es FPS grafikailag kicsinosított, technikailag kiigazított verzióját System Shock Enhanced Edition néven, már neki is fogtak az eredeti játék alkotójának, Warren Spectornak a bevonásával készülő harmadik epizód elkészítésébe. Előbb azonban még megkapjuk az eredeti játék Unity-motorra átültetett, alapjaitól újjáépített változatát is a System Shock Remastered Edition formájában.

Természetesen ennek munkálataihoz is igénybe veszik az eredetit megalkotó, azóta már megszűnt Looking Glass stúdió szakembereinek segítségét, és bár a modern kor igényeihez szabják felújított változatot, az mégis minden fontos elemében, valamint szellemiségében is hű lesz a régi koncepcióhoz. Ennek bizonytékául eddig csak néhány screenshotot láthattunk a játék jól ismert helyszínéül szolgáló Citadel űrállomás emlékezetes szegleteiből, most azonban végre mozgóképeken is megcsodálhatjuk a robot- és szörnyzúzda friss változatát.

Ami meg kell, hogy mondjuk, sokkal jobban fest videón, mint azt a képek eddig sugallták, ráadásul a fenti felvételek a program prealfa verziójából származnak csupán, vagyis a végleges termék ennél is szebb és dinamikusabb lesz. De hogy mikor kerülhet a boltok polcaira a System Shock Remastered Edition azt még nem tudni, és bár a Night Dive Studios azt ígérte, hogy a program PC mellett az aktuális konzolgeneráció képviselőire is megjelenik, a hivatalos honlapon egyelőre csupán a Steames verzió és Xbox One-os átirat lett feltüntetve.