Soha rosszabb problémákat: már zsinórban a második hete futunk bele abba a jelenségbe, hogy egyszerűen annyi az ingyen bezsákolható vagy kipróbálható játék, hogy ember legyen a talpán, aki mindegyik címet meg tudja jegyezni. Épp ezért, hogy könnyítsünk valamennyire a helyzeteteken, ebben a cikkben szedtük össze, hogy a kiadók és fejlesztők most épp mit és meddig osztogatnak ajándékként, nehogy lemaradjatok akár egyetlen ajánlatról is. Reméljük, ezekkel a címekkel a minap bevezetett kijárási korlátozás is könnyebben telik majd.

Illetve ezúton is szeretnénk jelezni, hogy az előző heti cikkünkben emlegetett játékok közül a Goat of Duty és a Drawful 2 még mindig ingyenes. Előbbi március 31-ig, utóbbi pedig április 11-ig marad így, ezért érdemes lehet rájuk lecsapni, ha eddig még nem tettétek volna.

World War Z

Kezdjük a felsorolást talán a hét legkellemesebb meglepetésével, hiszen a World War Z mindenfajta előjel nélkül bukkant fel az Epic Store épp aktuális ajándékai között. A Saber Intercative zombis lövöldéje a tavalyi év egyik nagy sikersztorija, aminek a legerősebb pontja talán a játékmenete és az a vérfagyasztó látvány, ahogy a hatalmas zombihordák meglódulnak az ember felé. Ne habozzatok hát behúzni, amíg lehet, hiszen egy ilyen játékot vétek lenne ingyen kihagyni.

Ghost Recon Breakpoint (ingyenes hétvége)

A Ghost Recon Breakpoint a World War Z-vel ellentétben a lehető legmesszebb áll egy sikersztoritól, viszont azt el kell ismerni, hogy a Ubisoft nem hagyta magára a rajtkor igen nagyot bukó játékát, és gyakorlatilag a megjelenés óta folyamatosan foltozgatja azt. A legújabb frissítés, a Sam Fishert is tartalmazó Deep State, épp a minap futott be a játékhoz, ennek örömére pedig a hétvégén a Ghost Recon Breakpoint is ingyenesen kipróbálható. Ha csak egy kicsit is piszkálja a fantáziátokat, itt a remek alkalom, hogy belelessetek, most ráadásul a teljes verziót is leértékelve vehetitek meg.

Predator: Hunting Grounds (ingyenes hétvége)

Noha a Predator: Hunting Grounds megjelenéséig még egy szűk hónap hátra van, ez nem jelenti azt, hogy ne vethetnénk bele magunkat már most az aszimmetrikus lövöldébe, ami ezen a hétvégén ingyen kipróbálható. A legújabb Predator-játék egy négy kommandósból álló osztagot enged össze a félelmetes Ragadozóval, így az emberi játékosok a túlerő mellett a csapatmunkára is támaszkodhatnak, míg a Predator oldalán egyértelműen a fejlett technológia található. Ha csak egy kicsit is érdekel a koncepció, itt a lehetőség, hogy ingyenesen belekóstolhass, ne hagyd hát ki!

Nephise Begins

A Nephise Begins egy rövid, de annál hangulatosabb sétaszimulátor, mely lényegében a Nephise című, hasonló műfajú játék előtörténeteként szolgál, de önmagában is élvezhető. A remek atmoszférával és stílusos kinézettel felszerelt címet a következő pár napban bárki ingyen húzhatja be Steamről, ráadásul ha megtetszik neki a program hangulata, akkor a másik két Nephise-játékot is jelentősen leárazva szerezheti be.

Between Two Castles – Digital Edition

A Between Two Castles kicsit kilóg a sorból, itt ugyanis nem egy hagyományos értelembe vett játékról, hanem egy társas digitális változatáról beszélhetünk. De ez ne tántorítson el senkit, a Daisu Games alkotása ugyanis remek kikapcsolódás lehet, ahol egy másik építésztársunkkal együtt egy őrült királynak kell kastélyt terveznünk, nem árt azonban figyelni: noha az építkezés összefogást igényel, a játék végén csak egy győztes lehet…

Project Mercury

Ha pedig nem jön be a digitális társasjátékok viszonylag békés világa, akkor vess egy pillantást a nemrég szintén időlegesen ingyenessé vált Project Mercuryre, ami egy igazi retró akció-platformer. A grafikája ennek megfelelően eléggé fapados, de a játékmenet és a megállás nélküli akció kárpótol minket mindenért. A retró játékok rajongóinak amúgy is bőven ajánlható, de ingyenesen mindenki másnak is megérheti lecsapni rá.

Figment

Az Epic Store eheti ingyenes játékai közé tartozik a Figment is. Ez az indie gyöngyszem lényegében egy akció-kalandjáték, ami egy nagyon elborult, nagyon szürreális világba kalauzol el minket, ahol minden tömve van zenével és humorral. Mindent összevetve a Bedtime Digital Games alkotása egy nagyon kellemes és nagyon egyedi program, ami elsősorban az indie címek szerelmeseinek lehet ajánlott vétel, de ingyen igazából bárkinek megérheti bezsákolni.

Tormentor X Punisher

Ha pedig a Figment szürreális világánál valami véresebb mókára vágysz, akkor az Epic Store harmadik ingyenes játéka való neked. A kinézetében és témájában egyaránt erősen a Doomra hajazó Tormentor X Punisherben ugyanis pokolbéli démonok egész hordáját kell eltennünk láb alól, egy apró csavarral. Ebben a játékban mindenki (de tényleg mindenki) egy lövéstől meghal: a kisebb ellenfelek, mi magunk, sőt még a főellenségek is. Shotgunt elő, ideje (újra) rendet rakni a pokol teremtményei között!

Insurgency: Sandstorm (ingyenes hétvége)

Nemcsak a Ghost Recon Breakpoint kapott a közelmúltban frissítést, hanem a New World Interactive csapatalapú, taktikai FPS-e is. Az Insurgency: Sandstorm új térképpel, új fegyverekkel és más hasznos újításokkal bővült, ennek örömére pedig a fejlesztők korlátozott ideig ingyenesen játszhatóvá is tették. Ráadásul ha a hétvége során megtetszene a játék, akkor az akció időtartama alatt 50%-kal olcsóbban le is csaphatunk rá.

Cities: Skylines (ingyenes hétvége)

Szintén ingyenesen kipróbálható az elmúlt évek egyik legjobb és legsikeresebb városépítős játéka, a Cities: Skylines. A Colossal Order Ltd. alkotásában természetesen egy virágzó város megtervezése és megépítése a célunk, ráadásul a játék folyamatosan bővül is, az évek óta megbízható tempóban érkező DLC-k tömegének hála, nemrég például a halászatot a programhoz csapó Sunset Harbor futott be hozzá. Ha pedig belelendülünk a városépítésbe, és folytatnánk azt hétvége után is, jó hír lehet, hogy a Cities: Skylines most 80%-kal olcsóbban vehető meg.

Támogasd te is a PC Gurut!