Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtunk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

A GOG.com, vagy régebbi nevén, Good Old Games az évek során nagyon szép fejlődési ívet írt le, s ma már nemcsak régebbi programokat kínál, hanem egészen friss alkotásokat is. Sőt, már filmeket is beszerezhetünk tőlük -- természetesen ezeket is másolásvédelem nélkül, ahogy azt megszokhattuk minden más termékük esetében. A már használható szolgáltatással a gamer- és internet szubkultúrával foglalkozó dokumentumfilmek között böngészhetünk, s 1080p vagy 720p felbontásban nézhetjük meg őket letöltés után vagy online. Jelentősebb filmstúdiók termékei persze még nincsenek a DRM mellőzése miatt, de ha eléggé népszerű lesz a GOG megoldása, talán a nagyobb halak is harapni fognak.

Az iOS-ről indult, majd Androidra és PC-re is megjelent Breach & Clear egy új részt kap, s ez már kizárólag személyi számítógépekre fog megjelenni. A program a  Breach & Clear: Deadine nevet kapta, s ebből már kitalálható, hogy zombikkal gyűlik meg a bajunk -- ez komoly váltás az eddigi földhöz ragadt témához képest. Ám nemcsak ez, hanem maga a játékmenet is átalakul, hiszen ezúttal egy felülnézetes lövöldét kapunk, nem pedig egy stratégiai játékot. Íme hat perc betekintés a játékmenetbe a marketingmenedzser narrálása mellett.

A legnagyobb baromság, ami mostanában terjed, az a swatting, vagyis az, hogy az illető kihívja a kommandósokat arra, akivel éppen összekapott. Az egész úgy működik, hogy megtudja az áldozat címét, majd a nevében betelefonál a rendőrségre és előadja azt, hogy valaki túszul ejtette, vagy robbantani készül, amire a rendőrség kötelezően reagál, beküldve a profikat. A legújabb eset Colorádóban történt, ahol valakik a The Creatures eSport csapatban játszó Jordan Mathewsonra hívták ki a rendőrséget, mondván több embert is lelőtt már -- a helyi rendőrség lezárta az iskolákat és beküldte a SWAT-ot Mathewsonra, aki fel is vette az egészet, ugyanis éppen egy Counter-Strike meccset közvetített.

Márciusi bejelentése óta nem sokat lehetett hallani a Telltale által fejlesztett Game of Thrones játékról, most azonban a stúdió a Twitter-csatornáján közzétett egy rövid teasert, mely George R. R. Martin utolsó könyvéből, a Sárkányok Táncából idéz egy rövid mondatot. A  Telltale alkotása az információk szerint az HBO sorozatával párhuzamosan fog játszódni, és a játékban szereplő egyik ház a Forrester lesz, mely a könyvben csak említés szintjén szerepel. Az eddig megjelent Game of Thrones játékok nem sikerültek túl jól, reméljük, hogy a Telltale eddigi tapasztalatával egy igazi, a könyv magas minőségéhez méltó művet jelentet meg.

telltale-game-of-thrones-teaser.jpg

A CCP Gamesről legutoljára júniusban adtunk hírt, amikor 49 embert bocsátottak el. Az izlandi stúdió most a cég San Franciscó-i irodáját zárta be, egyúttal két vezetője, Joe Gallo és David Reid is elhagyta az EVE-t fejlesztő stúdiót. Hilmar Pétursson, a CCP Games vezetője egy közleményben kijelentette: „Joe Gallo és David Reid is nagyon sokat tett a stúdióért. Köszönjük a munkájukat, a legjobbakat kívánjuk nekik, egyúttal kíváncsian várjuk, mihez kezdenek a jövőben.”

Sokszor bebizonyosodott már, hogy megéri professzionális e-sportolónak lenni. A Blizzard a héten vette fel állományába Ryan „Realz” Mastersont Associate Game Designer pozícióba, hogy segítse a Hearthstone munkálatait, melyet a topjátékos saját Twitter-csatornáján jelentett be. „Ez egy nagyon izgalmas lehetőség számomra. Remélem, hogy közreműködésemmel a fejlesztés a játékosokat fogja szolgálni… Nagyon várom a kezdést.”

A PC Gamer egy majdnem 7 perces videóban hasonlította össze nekünk a Metro 2033 eredeti és a grafikailag alaposan felturbózott Redux változatát. A videó magáért beszél.

Külső szemlélő számára vicces, a történet alanya számára azonban nagyon ijesztő eset történt az Egyesült Királyságban. A főszereplő Henry Smith, a Global Thermonuclear War fejlesztője, akivel az történt, hogy a háziúr kihívta rá a rendőrségét, mert a lakásában „tervrajzokat” talált egy nukleáris háborúról. Amit valójában látott, az egy rajztábla volt, rajta egy világtérképpel és kézzel rajzolt rakéta-röppályákkal. A rendőrség meg is nézte a dolgot, szegény Smith pedig rendkívül megijedt, mert attól félt, hogy terroristának nézik, pedig csak egy webes játékot fejleszt. A bejelentésből végül semmi sem lett, ugyanis valószínűleg a rendőrség is rájött, hogy nem Bristol külvárosából fog indulni az atomháború.

A Team Meat egy újabb Super Meat Boy játékot jelentett be, Forever alcímmel. Ez különálló program lesz, egyre nehezedő pályákkal. A játék ugyanúgy 2D-s platformer, mint a 2010-ben megjelent alap Super Meat Boy. Megjelenési dátum egyelőre nincs, kész lesz, amikor kész lesz. Azt biztosan lehet tudni, hogy Steamen kívül megjelenik okostelefonokra, táblagépekre, és lehet, hogy más platformra is.

Moddereknek sikerült az, ami a Maxisnak nem ment, vagy egyszerűen nem állt szándékában: bővítették a SimCity városainak méretét, 3 négyzetkilométerrel megnövelve az elérhető parcellát. A bővítés persze nem tökéletes, a fejlesztők ugyanis arra figyelmeztettek, hogy a városunk terjedésével növekedni fog a lag, ahogy átlépjük a gyári határt, és ezen kívül is van egy csomó hiba, ennek ellenére azonban jó úton haladnak, s a jelenlegi bétakiadás végleges verziója jobbá teheti a programot.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2