Az anime "előfutára" lehetne Ligalize - A mi győzelmünk című számának a videoklipje . Ugyanis a 2005-ös videoklipben feltűnnek a szereplők, és az ötlet is innen származik. itt meg is nézhetitek. Sajna nem találtam jobb minőséget



Történetében a 2. világháborúra tekint vissza az Orosz frontra. Egy 14 éves árván maradt kislány a főszereplő, Nadia. Igen aranyos karakter.


Szegény elvesztette a szüleit, a barátait, és a szerelmét is... Már az első pár percben feltűnik, hogy Nadia nem egy átlagos kislány. Egy az Orosz katonákat mulattató konvojjal utazik, és különleges mentális erőkkel rendelkezik. Ez teszi fontossá őt a történetben, ugyanis ő az egyetlen a hozzá hasonló mentális képességű gyerekeket összegyűjtő "első osztagból" aki életben maradt. Társait a német katonák mészárolták le. És most nagy szükség is van rá, hiszen a Schutzstaffel okkult erőket felhasználva halottakat akar a csatatérre küldeni.



A történetből nem is akarok túlzottan sokat elárulni, csak éppen annyit, hogy kedvet csináljak. Így most vissza kicsit az Anime felépítésére, amiben van egy nagy különlegesség. Mégpedig, hogy élőemberes interjúkat vág be az anime alatt, amik szorosan kapcsolódnak a történésekhez. És mesél a -kevés filmben feltűnő- akkori törekvésekre a holtak világába való eljutásra.



És ebből kicsit következhet is, hogy a készítők próbáltak néhol kis valóság alapot belevinni a történetbe. Sokszor az interjúk előtt vagy után láthatunk pár részletet az elmesélt jelenetből. Nekem ez is nagyon jó pont. Különleges ötlet volt ilyet bele vinni, de szerintem jól sült el, hiszen komolyságot ad a történetnek.




A játékidő Kb 1 óra 10 perc. Ezzel van az egyetlen komolyabb bajom. először is sorozat ként képzeltem volna el igazán, de ha már film lett, minimum 2 órás kellett volna legyen. Ugyanis eléggé sűrítetten megy a történet. Komoly ugrások vannak benne, és nagyon sok érdekes szál kiforratlan. Van benne szó az előzményekről, de eléggé szegényesen. Ez még minimum 20 perc rászánást megért volna, hiszen Nadia szüleiről is keveset tudni.



A szerelmi szál is egészen jól indul benne. De úgy, ahogy van, félbe is marad... A sorozat ezért is lett volna jódöntés, hiszen akkor több idejük lett volna ezeket kifejteni



Az animet több helyen is bemutatták:
2009. Cannes-i Fesztivál. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál. Svájc: Locarnoi Filmfesztivál, dél-koreai Nemzetközi Filmfesztivál, a spanyol Katalóniai Filmfesztivál, a 25. Varsói Filmfesztivál és az amerikai Fantastic Fest Austinban. Az orosz mozikban 2009. október 15-én mutatták be.

Végső soron csak ajánlani tudom ezt az egyedi Orosz-Japán művet. Az eredeti (Orosz) szinkron is nagyon jó. A rajzolás pedig szerintem a tökéletes, és a gyönyörű kategória. 2009 elvárásainak tökéletesen megfelel.

Üdv.

Felhasznált forrás:
Az Animeaddicts ismertetője