Mivel a Resident Evil Degeneration (A kaptár 4: Bioterror) egy "animációs" film. Itt sokaknak elmegy a kedve a film megnézésétől. Ez rossz hozzáállás! És én most megpróbálok ehhez a 2008-as filmhez kedvet keríteni a számotokra.
Kezdés képen lőjük be az időt! Nekem úgy jött le, hogy a játékok szempontjából a 2 és a 3 között játszódik. Na de azt szögezzük le: A filmekhez semmi köze sincs! a 4-es szám csak formalitás képen van. De ez ne okozzon sok szívfájdalmat!

Ok, akkor mivel a film teljesen a játékra hagyatkozik, Milla Jovovich nincs, de annál jobb, hogy van: Leon S. Kennedy () És Claire Redfield ( ) Ők ugye mindketten irányítható karakterei voltak a Resident Evil játékoknak.





Nah de akkor történetileg mint mondtam számomra úgy tűnt, a 2 és a 3 között járunk. Racon City már a múlté. Az Umbrella céggel együtt! De a T (és G) vírus még korántsem! A film elején egy repterén járunk, ahová Claire Redfield érkezik meg, de véletlenül ekkor Ron Davis szenátor is.




Ő birtokolja a WillPharma részvényeinek elég nagy százalékát! a WillPharma feladata elvileg a vírus(ok) elleni oltó anyag kikísérletezése. Nah, ez érdekesen megy nekik, de ne lőjünk le poént. Claire Redfield egy természetvédelmi szervezet, a TerraSave tagja, ami többek között a WillPharma kutatásait szeretné nyilvánosan látni...
A reptérre "titokban" érkező szenátornak köszönhetően, tüntetők sokasága tartózkodik a reptéren. Nah de jön a krach. Egy bioterrorista "támadás" -inkább szabotázsnak hívnám, bár ez is csak közelebb áll történtekhez- következtében T vírussal fertőzött egyének jelennek meg a reptéren, sőt még egy fertőzött repülő is végre hajt egy "kecses landolást" a reptéren/be.




A területet szépen le is zárják... És megjelenik, az ilyen esetekre kiképzett különleges ügynökünk, Leon S. Kennedy. Aki a túlélők után indul, egy bájos főszereplőnek nevezhető hölgy társaságában




(A film végén megtudjuk, miért hívtam bájosnak Bár én nem ezért nézek filmeket) Veszteségek árán de Leon pár nagyon jó bemozdulás és komoly stílus csillogtatás után kimenekíti a túlélőket (persze hogy Claire és a szenátor úr is köztük van )




Ekkor megjelenik a WillPharma az oltóanyaggal, hm... akkor most ők jó fiúk? Na de bevezető és ízelítőnek ez éppenséggel elég is a történetből! Ezzel nem lőttem le semmit szerintem...




De akkor ha már a vázat láttátok, jöjjön a kárpitozás!
Szerintem az animáció kifejezetten szép. A láng, mozgás, jármű, épület, hajak, öltözék VÍZ (!) nagyon jól sikerültek. Claire is nagyon megnyerő. Leon is árasztja a stílust. Szóval minden oké... lenne... Sajna néhol eléggé üresek a szemek Szóval néhol látszik hogy ők nem élő emberek. Nah de sokszor igen! A mimika is elfogadható, bár nem a legjobb...

A film sehol sem lapos. Van akció, zombik, T,G vírus, Leon, cselszövés, Claire, átverés, akció, stílus, lövöldözés...

Hangokban sincsen probléma. Azonnali DVD kiadások között szerintem kimagasló minőségű a szinkron

Szóval lényegében minden oké. Egyszer sem vettem le a szememet a Media Playerről.
10/10 Resident Evil fanoknak kötelező szerintem!

Üdv. Krisz