Szöveg
Három nap alatt három bejegyzés. Na, csak behozom már a lemaradásomat.
Még áprilisban kezdtem bele egy új sorozatba, melyben különféle interneten fellelhető, ingyenes képregényekről fogok nektek tudósítani. Most is erről lesz szó, de egy kicsit más módon.
A Banduska blogra a már ismert Gépember oldalon keresztül ismerkedtem meg. A srácok (két emberről van szó) nem küldik az ipart túl rég óta, de meg kell mondani, egész jól csináljak azt, amit. A poénok sokszor fárasztóak, de ez nem jeleneti azt, hogy rosszak is lennének.
Itt most be is fejezhetném az írást, de nem teszem, mert egy csellel még korábban pár kérdéssel bombáztam meg a készítőket, akik voltak olyan rendesek, és válaszoltak rájuk.
Röviden: alant olvashatjátok életem első interjúját. Remélem tetszeni fog, bár ha nem, az se gond, én nem adom fel:)

Ndk: 01 - Barátnő.png

1. Kezdésnek pár szó magatokról. Mi a becses nevetek, hány évesek vagytok, vagy minek tanultok, ha ezt teszitek egyáltalán (persze csak akkor kellenek ezek, ha nem féltek a fehér poros borítékoktól)
17s: Nos, az én nevem Hegedüs Zsolt, 17 éves vagyok, és tulajdonképpen nem tanulok semmilyen szakmát, csak megpróbálom kihúzni az érettségiig, hogy utána dönteni tudjak, mi legyen. Egyébként mind a ketten egy ISZTI (Innovációs Szakképző és Továbbképző Iskola) nevű iskolába járunk a XV. kerületbe.
Do0m: Én 18 múltam és egyelőre maradjunk a Do0m megszólításnál. Elméletileg én informatikusnak tanulok, de amit az iskolában nekünk oktatnak azt én már 6-os koromban is meg tudtam csinálni.

2. Igazából melyikőtök ötlete volt hogy csináljatok egy ilyen blogot, és honnan az idea? Milyen a munkamegosztás és milyen technikával dolgoztok?
17s: Eredetileg a képregény az én ötletem volt, Do0m sok jó ötlettel belépett, és itt is maradt. Maga az ötlet fogalmam sincs, honnan jött, de igazán nem is érdekel senkit szerintem most már, a lényeg az, hogy itt van. Viszont a Banduska nevet én találtam ki (ott volt még a háttérben több névötlet is, pl: Matyi, Ödön, Tóbiás is). A képregényeket én rajzolom, Do0m mindig készít egy vázlatot, de végül én készítem el a végleges rajzot. A kezdeti képregények alapötletei tőlem származnak, a későbbiek között van olyan, amelyik Do0m ötlete, de a legfrissebb munkák közös megegyezés után készültek el.

3. Van-e valami példakép, gondolok én egy másik hazai vagy külhoni képregényre?
17s: Két nagy példaképünk van egyaránt blogos és képregényes körökben. Képregények közül a csúcson van Gépember (nem kell bemutatni), valamint a két dán grafikus, Wulff és Morgenthaler munkái.


4. Kis személyes rész, gondolok hobbikra, szabadidős tevékenységre, érdeklődési kör, hasonlók.
17s: Igazán nagy hobbim nincs, de kedvelem az olvasást, az írást, zenehallgatást, tulajdonképpen majdnem mindent, ahol csend van, és szinte utálok mindent, ahol ennek ellentéte érvényesül.
Do0m: Nekem az egyik érdeklődési körömet már ismerhetitek a blogbejegyzéseimből, ami nem más, mint az anime, a mangák és persze a japán kultúra. A másik pedig maga az informatika, általában, sőt inkább mindig én osztom abból az észt, de pár osztálytársamon így sem ragad meg sok. A szabad időmben meg általában mászkálok és gyűjtöm az újabb ötleteket a képregényhez, meg persze nézem az a tömérdek animét.


5. Jövő. Hosszú távra terveztek-e a képregénnyel kapcsolatban és az ilyen téren szerzett tapasztalatokat szeretnétek-e kamatoztatni a jövőben, vagy ez csak egy hobbi.
17s: Hosszú távra ... no igen. De nem. Szerintem ez csak addig fog tartani, míg élvezzük a dolgot. Amint már felülkerekedik a stressz, mint a jókedv, abban a pillanatban abbahagyjuk, vagy esetleg meghagyjuk, de átváltjuk a blog témáját valami másra. Ez még nagyon a jövő zenéje. Bár a legutóbbi hetekben igen szét voltunk zilálva (ezért is késtünk ilyen sokat ezzel) a vizsgaidőszak miatt, remélem nem fog ilyen gyakran előfordulni, majd maximum az érettségi alatt. (Ha egyáltalán eljut odáig a blog / vagy mi magunk.)


Ndk: 22 - Szerelem avagy miért ne kérjük ki egy bagoly véleményét sze


ui.: mindeközben folyamatosan lehet szavazni az előző postban foglaltak szerint. Várom az üzeneteket!