Szöveg
.... hirtelen kitárult mögöttem egy ajtó. Arra fordítottam tekintetemet. A Covenant faj egy hatalmas példánya állt előttem, csöppet sem békés szándékkel. Ez a passzív állapot nem tartott sokáig, rögtön rámrontott. Az utolsó másodpercben sikerült elugranom. Ekkor megszólalt a kezembe a fegyver. A golyózápor beterítette azt a nagy dögöt, de pajzsáról folyton lepattant az áldás, bár valami így is eltalálta. Két tár után megadta magát. Elégedett voltam. Nem is nagyon tudott megsebezni, de kevéssen múlt. Egyszer csak megrökönyödök. Szinte teljesen lement a páncélom. A fene egye meg, mi a franc volt ez? Ez a kis gondolat játszódott le a fejembe, és ez az idő elég volt ahhoz, hogy az a valami, totál levigye első védelmi vonalamat. Ekkor vettem észre, egy láthatatlan ellenfél lődözget rám. Csak a körvonalait láttam, de ez elég volt ahhoz, hogy legyen indokom lőnni. És meghúztam a ravaszt. De a fegyver üreset kattant. Pillanatnyi tehetetlenségemet a Covenant kihasználta, megadta a kegyelemdöfést. Meghaltam. Wááááááááááááá!!!!!!! ****************!!!!! - mondtam. Hát hogy a fenébe ilyen nehéz a HALO heroicon. Nem kezdtem újra, kezem reflexből az Alt + F4 csodálatos kombinációjához. Mivel is játszak? Háttérben a TV megy. "Hétfőn BKV sztrájk...." MEGVAN! -ordítottam fel. Bus Driver kell nekem!

A SCS Software elég pihentagyúakból áll. Eddigi játékaik sem egyszerű darabok voltak. Szarvasvadász- és kamionszimulátor. Oké, ha ők ezt szeretik csinálni. Ezért várható volt, hogy következő játékuk sem valami populáris darab lesz. Nem kellett a fiúkban csalódni, megteremtették a világ első busz szimulátorát, amit baromi találóan Bus Drivernek kereszteltek. Na, most a BKV sztrájk alkalmából írok erről a gyöngyszemről pár szót.
Bevallom, a játékokban nem vagyok mindig normális. Annó hülyének néztek, amikor a GTA-ban úgy vezettem, hogy betartottam a közlekedési szabályokat, megálltam a pirosnál és egyebek. Valahogy vágytam valami értelmes vezetésre (most az oktatószoftvereket ne vegyük ide). Épp ez okból örültem a 18 Weels nevű kamionos agymenésnek, remek órákat töltöttem vele. Ebből kifolyólag a SCS következő játékára, a Bus Driverre már előre vevő voltam. Megérte? Nézzük meg!
Buszvezetés. Hogy lehet ebből a témából játékot csinálni? Egyszerű. Adnak alád egy buszt, egy útvonalat és a hatalmas kihívást: szállítsd el az utasokat! Most persze a képembe röhögtök: mi ebben a kihívás? Lehet hogy az alap nagyon banálisan hangzik, de bizony ez egy kemény játék. Mondanom sem kell, a KRESZ (vagy nem tudom hogy hívják ezt az óceánon túl) szabályait maximálisan be kell tartani, indexelni kell sávváltáskor, előzéskor, ügyelni kell a piros lámpákra és ha ez még nem lenne elég, vigyázni kell arra, hogy ne fékezzünk túl nagyot. Mert ha hibát követünk el, akkor bizony az utasok szája sírásra hajlik, és hajtépve rohannak le a buszról a következő megállónál. Gondolom nem meglepő, hogy utunk során az időre is figyelni kell, mert bizony súlyos pontveszteséget szenvedünk késés esetén! Tehát a készítőknek sikerült egy nagy adag kihívást belesúlykolni kicsiny játékukba. Emellett még egy rakás pályát és vezethető buszt is sikerült belegyűrnijük produktumukba, ami elég ideig nyújt elfoglaltságot a buszsofőrpalántáknak.
Grafika terén nem estek túlzásba a készítők, bár kellemes a szemnek, semmi kiemelkedőt nem tartalmaz, az meg kifejezetten idegesít, hogy nem lehet Anti-aliasing-ot bekapcsolni. A másik piszok idegesítő dolog a kameranézet, amiből csak egy van. És az is gátol legtöbbször, szinte lehetetlen rendesen megállni egy kocsioszlop végén.
A Bus Driver nem váltja meg a világot, de akit érdekel egy kis nyugodt buszozgatás, annak tetszeni fog.

Írói vélemény:
Nekem tetszett a Bus Driver, és bár nem keptam tőle adrenalinmérgazést, elszórakozok vele még a mia napig is.

Pro:
+ eredeti ötlet
+ sok busz és pálya
+ jó kihívás

Kontra:
- nem lehet a grafikán finomhangolni
- rövid idő alatt unalmassá válik
- bosszantó kameranézet

Grafika: 7/10
Zene: 7/10
Játékélmény: 7/10
Összérték: 70 %

Összegzés:
A Bus Driver egy nyugodt, agressziómentes kikapcsolódás, amivel ideig-óráig el lehet lenni, de sajnos nem valami tartós darab.




Ui: Na, ez lenne ez a hatalmas ötlet, legyetek szívesek kommentáljatok és mondjátok meg, kell-e nektek ilyen!