Ahogy én megfigyeltem, néhány itteni (ex)fórumozó hozzászólásából a következőket szűrtem le:

1. : Csak a heavy metal minősül zenének.
2. : Minden zenekar, ami sikeres lett féreg.
3. : Az embereket három csoportba lehet bontani: az Áriák, a Kiszolgáló fajok, és az Irtandó fajok.

Fajelmélet

Kezdjük a harmadikkal. Az Áriák állnak a legmagasabb szinten. Ők saját elmondásuk szerint olyan zenét hallgatnak, amit kevesebb, mint 50 ember hallgat a világon. Zeneileg agyon vannak művelve. Vakon követik a Füh... akarom mondani a Meastro igéjét. Ez a Maestro nem egy létező személy. Ő a neten összegyűlt vélemények összessége, amit álltalában a zeneileg agyonművelt, elvakult sznobok gondolatai alkotnak. Az Áriákra jellemző a csőlátás, az arrogancia. Hatalmas fegyverük, hogy a válaszadás elől kitérnek, értelmes vitára képtelenek, véleményt nem tudnak formálni, csak bunkóznak. Ezzel idegesítik a többieket. Ők döntik el mi a Zene és mi nem az. Általában csak a fórumokon fordulnak elő, de meg lehet találni őket a valóságban is.
A második csoport a Kiszolgáló fajoké. Ők élőzenét hallgatnak, álltalában a Rock valamelyik fajtáját. Ők már nem szűk látókörűek, nem akarják megmondani senkinek, hogy milyen zenét hallgasson és nem ítélnek el senkit az ízlése miatt. Mivel élőzenét hallgatnak, az Áriák megtűrik őket, de lekezelően bánnak velük, hiszen körel sem olyan műveltek mint ők.
A harmadik csoportba tartoznak az Írtandó fajok. Őket az áriák emberszámba sem veszik. Álltalában Hip-Hop-ot, Pop-ot, vagy valamilyen elektromos zenét hallgatnak. Az Áriák képtelenek elfogadni, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint ők, sőt talán még jobbak is. Semmibe veszik őket.

Zeneelmélet

Azt, hogy mi a zene, az Áriák szabják meg. Vannak persze szabályok, hogy mi minősül annak, de általában az a mérvadó, hogy tetszik-e egy Áriának vagy sem. A logikát teljesen mellőzi a döntés, csak személyes ízlés(telenség) alapján működik. Egy zenekar, ami populárisabb lett, az már nem minősül zenének. Ez alól csak a Maestro tehet kivételt. Ha valami elveszti a Zeneiségét, annak az okát az Áriákon kívül senki nem tudja, hiszen ahogy azt fentebb írtam ők nem teljes mértékben képtelenek a vitára és a véleménynyilvánításra.

Konklúzió

A világban ahol élünk, pontosan a zenének (és egyéb művészeti ágaknak) és a zene szeretetének kéne lennie annak, ami kortól, nemtől, rassztól, nemzetiségtől függetlenül összeköt minket. Ennek ellenére néhányan képesek arra, hogy Hitler mintájára rangsorolják az embereket. Valahonnan úgy gondolják, hogy az ő joguk eldönteni, mi a Zene. Az a legszomorúbb, hogy általában pont nekik nincs semmilyen zenei tapasztalatuk. Szerencsére az ilyenek nagyon kevesen vannak, őket pedig el kell viselni. Én voltam a hülye, amikor egy kérdésre értelems választ vártam néhány "Áriától". Tudhattam volna, hogy ők képtelenek az ilyesmire. Őket nem lehet meggyőzni, egyszerűen csak nem kell velük törődni. Ezen a poszton kívül többé én sem fogok.