Történt egyszer az én 16. évemben ,hogy aerra vetemedtem ,hogy windowst vásároljak. Játékos szellemiségem lévén nem Vistát hanem a jól bevált Xp mellett döntöttem annak is a Professzionális változata volt a befutó. Nem elhanyagolható tény,hogy több, más alkatrésszel együtt kerültünk tulajdonosi jogviszonyba avval a bizonyos lemezzel.

A alkatrészek (külön történet),hosszú hetek után végre szolgálatomba álltak mikor úgy döntöttem,hogy ha már kétmagos proci meg ddr2 ram akkor bizony legális Windows, sőt feltelepítve! A következő töténések 15 másodperc eseményeit dolgozzák fel olyan 8x-os lassításban:

Doboz kinyit... DVD-t kivesz.... Instalálást elkezd... Kéri a széria számot.... NINCS BENNEEEEEE!!!

Hát a történet csattanója megvolt, bizony ha én windowst veszek abban nincs (kegyelem) szériaszám minek is az.. Beszéltem Microsoft ügyfélszolgálatossal is aki két orrtúrás közepette elmondta, hogy hol KÉNE lennie, hatalmas segítség az ilyen, örülök hogy számíthatok rájuk. A csomagra garancia persze nincsen, minek az ha alapból nem működik...?

Még egy lehetőségem van a telefonos aktiválás (!) ami magától kódot generál azt meg sosem akarják elfogadni ott a telefon másik oldalán. Még 20 napig használhatom elvileg a gépet azután rámtöri az ajtót a Microsoft osztag és mint gyanúsnak látszó tárgyat, azonnal elszállítják majd kitörlik a tér-idő kontinuumból a számítógépemet. Hát így.