A videókártyámmal együtt vettem ezt az X7-es egeret is (710BH), és azzal együtt teszteltem. Előbbinek a benchmarkjait hamarosan közzéteszem, de egyelőre az egérről legyen szó. 3500 forintért sikerült beszereznem, és a neten fellelhető képek alapján nem igazán jött be, túl egyszerűnek tűnt a design, de végül megvettem, és nem csalódtam.

Elsőre nagyon hasonlított a régi olcsó, és igen kényelmetlen egeremre, de rájöttem, hogy annyi minimális módosítás van, egy alap egér alakjához képest, ami pont kényelmessé teszi. Kicsit nagyobb volt a réginél, ez már megtetszett, egy kellemes tapintású, csúszásmentes egér, aminek van külön gumizott része a hüvelykujjnak. Több egér között vaciláltam, és azért választottam ezt, mert tudtam, hogy hiába kényelmes egy egér a boltban (pl a Trust GXT14), ha ott teljesen rárakom a kezem az egérre, miközben én nagyon nem úgy játszom. És ez az egér pontosan azért olyan jó, mert mindkét módon lehet fogni.

Ugyan az egér optikai, de ez annyira nem hátrány, mint ahogy sokan beállítják. Ha megnézzük az alját, akkor láthatjuk, hogy a gumitalpak (amikből kapunk csereszettet, ez is arra utal, hogy jó minőséget kapunk) mellett ott van egy kisebb gomb is, ami azért felelős, hogy érzékelje ha felemeljük az egeret, és kikapcsolja az optikai adatok továbbküldését. Ennek sok haszna nincs, és egy idő után, ha kopnak a talpak, a gomb billegést is okozhat (ezért kapunk plusz talpakat).

Az érzékenység tekintetében 2000DPI-ről beszélhetünk, amit 200-as felbontásokban, 6 beállítást kreálhatunk. Ezeket a profilokat egy led fogja jelezni a DPI gombon. Ami furcsa, hogy van rajta sötétzöld, sárga (világoszöld), és piros (no meg a kikapcsolt led) szín, viszont ezeknek nem mindegyik keverékére állíthatunk felbontást. Ez viszont néhol zavaró lehet, mert a sárga elég kirívó (bár ha konstans világít, akkor egyáltalán nem zavaró), és az egyik opcióban pirossal van összehozva, ami egy zavaró villogó hatást ér el a perifériánkon (egy sötétzöld a piros mellé jobban illett volna). De lévén mi szabjuk meg, melyik színnél melyik felbontás legyen, így el tudjuk kerülni a folyamatos idegeskedést.

Ezeket a beállításokat az egérhez kapott Oscar Editor programmal tudjuk megtenni, ami sokkal több ennél. A bal klikken kívül, minden gombra állíthatunk valamit. Ugyan a makrók nem működnek pontosan (a CTRL+Z-vel lehet szenvedni, de nem lehetetlen a beállítása), de az jó, hogy nem csak a két oldalsó, de a harmadik (narancs) gombot is állíthatjuk (alapból tripla klikk). Azt hogy ez mennyire előnyös, nem részletezném (sok billentyűzet funkciót, chatet, gyorsmentést, vagy bármit iderendelhetünk, így játék közben kevesebb időt vesznek el a fölösleges mozdulatok). Ráadásul két profilt is létrehozhatunk. Ha valaki nem olyan profilt hoz létre mint én, egy specifikus programhoz (videóvágás, CS, CoD stb), akkor annak javaslom, hogy egy olyat hozzon létre, ahol a két oldalsó gombot egy-egy ritkán használt betűhöz kössék, mert nem minden játék támogatja a plusz gombokat.

Ha kész vagyunk a beállítással, a belsőmemóriájába elküldjük az egérnek, és bármikor, bárhol, driver nélkül használhatjuk. Ami zavaró lehet, hogy a profilok között a Scroll Lock a váltógomb, így érdemes az Xfire-t (és funkcióit) más billentyűre rakni, mert ez sajnos nem állítható át (vagy nem jöttem rá).

A végső konklúzióm az, hogy ez egy nagyon jó egér, kényelmes, még sok játék után (vágásnál próbáltam, BC2-ben, Dragon Age-ben, Mass Effect, Mafia és Just Cause 2-be, és egyiknél sem mondott csődöt, így bárkinek ajánlható, bármilyen stílusba) sem fáj az ember csuklója, legfeljebb egy kicsit szokni kell. Ha a környéketeken be tudjátok szerezni, és előtte megnézni, hogy tényleg kényelmes-e, akkor ajánlom hogy tegyétek meg, mert aki nem szeretne sokat költeni egérre, de nem elég neki egy alap design, az itt meg fogja találni a maga számítását.