Igazából a téma csak annyiból érdekel, hogy már régóta kinéz egy telefonvásárlás, és minek adjam alább a legjobbnál. Szóval egyből kettőre le tudtam szűkíteni a kívánságlistámat. Ezek pedig az elmúlt félévben a 3GS és a Google (HTC) Nexus One voltak. Az egyetlen problémám az volt, hogy mint gamer, valami gamer platformot is kerestem, és ezért a 3GS-sel barátkoztam inkább, akármennyire is jobb a Nexus One. Persze a vásárlásig még nem jutottam el, ez pedig pont azért jó, mert most jön a 4, ami mind lenyomja a 3GS árait, mind egy újabb alternatívát ajánl.

Amiért nem vagyok nagy Apple fan, az a népbutítás. Kiadják most az új iPhone-t, ami a belső hardware-en kívül semmi újítást nem tartalmaz, vagy csak minimálisan. Ráadásul valószínűleg ez is szépen le lesz tiltva minden elől. Az egyetlen tényleges dolog ami az iPhone felé húz, az a programválaszték, ami nem kicsit nagy. Persze már ahhoz is kell pénz, hogy megvegye a túlárazott telefont az ember, nem hogy szerezzen rá programokat. De mindegy, egyelőre még messze vagyok ettől, a post pedig a 4-ről szól.

És mit kap az ember a kifizetett pénzéért (ami előfizetéssel se lesz kevés, nem hogy függetlenül)?! Innovációt! Egy hihetetlen új design, revolucionáris kinézet, minden a legjobb hatás érdekében került oda, ahova. Ráadásul most már újan máshol nem látott funkciók is bekerülnek a telefonba, mint a videóhívás, de talán még a flash-t is képes lesz lejátszani a telefon, a Bluetooth használatról nem is beszélve!

A végére pedig itt van nektek a tökéletes népbutítás, Steve Jobs előadásában. Az ember egyértelműen zseni, bár szerintem ő is érzi, hogy amit csinál az nevetséges azoknak, akik tudnak gondolkodni is, még ha nincsenek is sokan.