Hosszabb szünet után ismét egy korrekt post, mely a Star Trek jegyében készül. Nem tagadom, az új film igen nagy hatással volt rám, popularitása miatt, és ez az egyszerűség rávett, hogy kezdjem el a régebbi szériákat is. Persze nem volt számomra ismeretlen a dolog, hiszen már előtte is ismertem a sorozatokat, de az vett rá egyértelműen az egész újrakezdésére. Jelenleg 4 évad Enterprise-on vagyok túl, és hozzá két és fél Voyager évad. Ugyan sok közük nincs a játékhoz, lévén mindegyik a Föderációtól elszigetelve (ok, az ENT-ben minden mástól, mintsem a nemlétezőtől) játszódik, így rengeteg az ismeretlen számomra (még).
Előbb ajánlom a videómat, hangolódjatok az egészre, és így azok is megnézik, akiknek nincs kedve végigolvasni egy hosszabb postot:



Ugyan a játéknak az új filmhez semmi köze, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet populáris. Persze lesz egy hardcore réteg amit megcéloz, de ügyes üzleti stratégiával nagyon is befuthat a dolog. Hiszen a korábbi próbálkozásokkal ellentétben, itt nem csak gyalog (pl. Elite Force), vagy csak hajóval (pl. Legacy) lehet majd menni, hanem mind a kettő jelen van.
És ha már hajók, akkor nem lehet elmenni a már legendás hajótípusok mellett. Mivel a játék igen a jövőben játszódik, ezért nem fogunk ugyanúgy találkozni a megismert típusokkal, mint ahogy megszoktuk. Persze ha nem lennének benne, a fél világ ezen háborogna, így felújított verziókban találkozunk mindennel. Lesz itt Constitution (Enterprise A), Intrepid (Voyager), Galaxy (Enterprise D), Sovereign (nagy a csábítás, hogy a Sovereign-t írjam példának, de maradok az Enterprise E-nél), Defiant, Saber (Kelvin) és a többi.
Ahogy írtam, ezek változtak az idők során, például a Sovereign az új NX-91001-re hasonlít nagyon (feltételezhetően egy osztályban szerepelnek, és utóbbi képvisel egy magasabb színvonalat), de az új Intrepid osztály is rendesen megváltozott, ugyanis a mostaninak sok köze nincs az egykori Voyagerhez. Ettől függetlenül láttam én a régiből is párat a videók között, amit remélhetőleg a cirkálók közé raknak.
És ha már cirkálók. A játék a hajókat három részre osztja. Vannak a cirkálók, amik erősek, és masszívak, ide tartozik a legtöbb "híres" hajó. Másik osztály a kísérők, amik nagy tűzerővel bírnak, mozgékonyak, de nem védettek eléggé egy hosszabb ostromnak a hajótesten, így inkább gyors csapásokra jók. A harmadik csoportba a tudományos hajók kerülnek, ezek főleg a "mágus" szerepét töltik be, mindenféle trükköt tudnak (szenzor zavarás, gyógyítás stb.).
A zárt bétateszt hamarosan kezdődik, így aki nem akar lemaradni, jelentkezzen a honlapján az oldalnak (vagy rendeljen elő, és kap egy kódot azonnal, bár még nem tudni, hogy havidíjas lesz-e, így ezt csak igazán nagy fanoknak ajánlom, így vaktában)! A saját karakterünket mi választhatjuk, a faját is, akár magunknak is kreálhatunk egyet, és állhatunk a Klingonok, vagy a Föderáció oldalára (én reménykedem még egy későbbi Xindi oldalban, vagy azok választhatóságában). Mindenki kapitányként kezd, és a fejlődésünk folyamán választhatjuk ki, hogy milyen irányban akarjuk a karakterünket javítani, így bármilyen kapitányunk lehet. Amit meg ő nem tud, a tisztek tudni fogják, akiket mi bérelhetünk fel.
Egyelőre ennyit szeretnék mesélni a játékról, ugyanis az információim eléggé korlátozottak, lévén a játék még nincs piacon, ám nagyon remélem, hogy a bétázásba bekerülök, és akkor meglátjuk, mit tud az egész. Remélem tetszett mind a post, mind a videó, és most hivatalosan is kijelentem, hogy elkezdődhet a téli szünet!
Az utolsó mondatrész azért került be, mert kb akkor írtam amikor megjöttem a suliból (ezt viszont a postolás ténylegessége előtt írom ), és akkor még nem gondoltam, hogy sokáig fogja a YouTube tölteni a videóm (hamarabb volt fenn, mint szokott, de tovább is tartott nekik renderelni, vagy mit csinálnak ilyenkor ). Most már sikeresen küzdöttem az elemekkel, szülői parancsra mentem havat lapátolni. Bár nem igazán értem mi értelme volt szakadó hóban havat lapátolni, de a szomszéd is azt csinálta...