Mindig is tetszettek a GTA-részek, annak idején még az első résszel kezdtem. Az még két dimenziós volt, és eléggé rondácska, de már abban is meg volt az a "GTA érzés" ami leírhatatlanul jó. Az ember mindent meg tehet, és semmi következménye sem lesz. Aztán jött a második rész, ami igazából nem újított semmit se, tetszett, de olyan érzésem volt, hogy ezt már láttam valahol, ekkor volt még egy semmitmondó rész, a GTA London 1969. Az áttörést csak a GTA 3 tudta elhozni forradalmian új 3D-s grafikájával és újító történetével, ezzel el voltam egy ideig, és még a mai napig is néha felteszem, hogy összehasonlítsam az újabb részekkel, és elmerüljek Liberty City alvilágában Claude-al a "névtelen" és szótlan főhőssel.

Aztán jött a Vice City amiben a környezet fogott meg nagyon, a pop-rock hajnala volt ez az időszak, a '80-as évek, a maga rózsaszínes,giccses világával, de ez így volt jó.
( Trooper figyelmeztetett, hogy valamit elk@rtam, köszi Trooper, szóval Tommi Vercetti is beszélt )

Ez után megjelent a San Andreas, ahol egy afro-akerikai gengszter, Carl Jhonson ( CJ ) bőrébe bújva oszthattuk az áldást, és az ólmot Ebben a részben már volt hangja a főhősnek, és használta is, de még hogy ! Olyan beszólásai voltak, hogy sokszor röhögnöm kellett, viszont a "tamagochi effektus" kicsit erőltetett volt, hát igen semmi sem lehet tökéletes...

2009-et írunk és, eljött a legújabb GTA-rész ideje, megjött a GTA IV, rendkívül részletes grafikával, és erőművet követelő gép-igényével. Ismét történelmet írtak a srácok, és csajok a Rockstar-nál, a sorozat a "next-gen" kategóriába lépett. Emlékszem, amikor meghozta a csomag küldő, izgatottan bontottam ki a csomagolást, és meglepett a minősége.
Dombornyomott papírtokban volt elrejtve a lemeztok, és sok-sok extrával volt megpakolva a csomag, és elég baráti áron jutottam hozzá.

A lemez is nagyon szép volt.

A telepítés gyötrelmeit most inkább nem részletezném, de legyen elég annyi, hogy fél napig tartott. Sose felejtem el azt a pillanatot, amikor végre beléphettem az új Liberty City-be. A látvány szinte letaglózott, a részletessége, az "élő" világ, addig még soha nem láttam ahoz hasonlót játékban.

Eddig ennyi, de várhatóan 2-3 év múlva ismét jön egy GTA-rész, ami majd megint letaglóz minket, addog is üdv Liberty City-ből, korunk legrészletesebb elképzelt városából !