Legutőbb, a robotokat említettem, ugye ? Nos sok érdekes, példány van még ezekből, a mozgó konzervdobozokból, de most nem sorolnám.
Szóval 2270-et írunk ( Legalábbis az a csöves ezt mondta akitől megkérdeztem ) 200 év telt el "A nagy világégés" óta ( persze itt is inkább csak Amerikára, volt hatással, de mint ahogy tudjuk, Amerika a világ közepe, és, ha itt történik valami, akkor úgy is vége van a világnak... ) Találkoztam nagyon furcsa emberekkel is.
Ott vannak az Outcast-os Brotherhood of Steel emberek. Na ezeknek elment az esze, rozsdás power armorban mászkálva osszák az észt, mintha nekik olyan sok lenne. Annyira nagyképűek, ha egyet is meglátok, rögtön "célra tarts Tűz" Nembírom a nagyképű embereket Hol is hagytam abba a történetet ? Ah már emlékszem. Az a sok dolog ami történt velem, mind nyomot hagytak bennem, de legfőbképp rajtam ( Asszem az arcom az egyetlen hely ahol nincsenek sebhelyek... ) Sokat kerestem apát, és végre találtam egy nyomot ! Megatonban Moriarty számítógépéből megtudtam, hogy apa a GNR rádió-hoz indult, hát irány utána ! Odafele elég rögös volt az út, mármint ennyi mutánst még nem nyírtam ki életeben. Megérkeztem, a rádióállomás elé, namondom innen már könnyű lesz ( gondoltam én ) Ekkor nagy robajjal megjött egy Behemót. Ekkora dögöt még nem láttam, bazz ezt szteroidokon nevelte az anyja ? Nagyon nehéz volt legyűrni, még pár Brotherhood-os is megsínylette, mindegy elpakoltam az egyikük páncélját ( biztos jó lesz valamire. )
Bejutottam a GNR-ba, felmentem Tree Dog-hoz ( Szerintem füvezik a fickó, ez biztos! ) Beszéltem vele, de nem mondta meg, hova ment onnan apa. Elküldött valami antennát szerelni. Mikor visszaértem kicsit már közlékenyebb volt, elmondta, hogy apám Rivet City-be ment, a városba, ami egy öreg katonai anyahajóban van. Király egy hely az biztos. Garry-nél jó kaják vannak a piacon, ha arra jártok ti is ugorjatok be oda ( bocs, de megígértem Garry-nek, hogy megemlítem ) Na ott beszéltem DR. Li-vel, és ö azt mondta, hogy az öreg Jefferson Memorial-ban lehet, hogy megtalálom apát, hát felpakoltam, a cuccaimat, ja és beugrottam a piacon Flack & Shrapnel kis fegyverboltjába. "Mert nálunk mindíg van valami ütős" ( Flack azt mondta kinyír, ha nem teszem be a szlogenjüket, betettem, mert nem bízok benne ) Akkor elmentem az öreg víztisztítóba, de csak egy halom szupermutánst, meg egy pár felvételt találtam apától, amiből megtudtam, hogy apa a 112-es bunkerbe ment. Akkor nincs más hátra, mint előre ! Odafele már belebotlottam pár Deathclaw-ba ( ezek tök úgy néznek ki minhta valamiféle ördögök lennének, talán azok is ) Na megtaláltam a helyet, hát eléggé el volt dugva...
Bent volt pár robot, de nem bántottak, érdekes, csak azt akarták, hogy üljek be abba a nagy gépbe. Bent egy szimuláció várt. Bent megállított egy öreg néni, aki tudott arról, hogy mi folyik ott ( érdekes, hogy mindenki més azt hitte, hogy "tökéletesvárosban" él, szegények... ) Mindegy, az öreg néni azt mondta, hogy azt a szimulációt le kell állítani, mert ők csak szanvednek, így iy tettem, bementem egy elhagyatott házba, és leállítottam. Amikor végre eleresztett az a Betty nevű kis szörnyeteg ( aki valami DR. Braun öreg tudós FICKÓ volt khm... )

Muszáj ketté szednem a postot, sorry, túl nagy lett