[1:30] Panel vége.. Jó éjszakát!

 



[1:15] Kérdések és válaszok.

- Az offline módban kapott öcsiket később megkapjuk?
- Nem, ahhoz online mód szükségeltetik.

- Tudnál pár tippet adni, hogy hogyan értékesítsem a pályámat a Marketplace-n?
- A Marketplace még igencsak távoli újdonság és több infóval csak akkor szolgálhatunk, amint előrehaladottabb fázisában leszünk a fejlesztésének.


[1:07] A StarCraft 2 mapeditor sokkalta jobb lesz mint a WarCraft 3-é, mivel jól tudják hogy ezek mennyire népszerűek. Éppen ezért meg is könnyítik ezek publikálását és népszerűsítését. Lehetőség lesz letölteni pályákat még mielőtt belépnénk a játékba (bár ez köztünk szólva a Counter-Strikeban 1000 éve megvan).

A jövő. SC 2 Marketplace, ahol könnyedén megtalálhatod az általad keresett pályát/pályákat. Itt ingyenes és fizetős (premium) mapok, lesznek aminek bevételeiből a készítő is részesül (avagy pénzmegosztás a pályakészítőkkel).



[1:00] Az új rendszer még a népszerű Facebook-ot és a Twitter-t is támogatni fogja. Ismerőseiddel mégha külön játékban vagytok is vígan tudtok majd beszélgetni, de akkor is ki tudjátok eszközölni mindezt ha másik szerveren, realmen vagytok. A kiépített baráti hálózatod (barátlistád) a következő Battle.Net játékokban is meg fog maradni, így nem kell mindenkit újra hozzáadni. Nem szabnak határt a meccsek terén, hiszen akármennyi játékot letolhatsz majd mindenféle megkötés nélkül. A World of Warcraftban is új barátlista lesz az új bneteshez hasonlóan.


[0:55] Az új BNet segíteni fog abban, hogy a képességeidhez mérten kapj ellenfelet. Ha bejelentkezel, akkor a többi blizzardos játékkal játszó barátaidat is látni fogod (speciel ha éppen wowoznak). Emellett még kedvedre beszélgethetsz is velük, mégha valamelyikük éppen Stormwindben is leledzik.Baráti társulatok különböző közösségeket is létrehozhatnak majd, hogy csakis ismerős körben telhessen a játék.


[0:48] Mostantól mindig tudni fogod, hogy a haverjaid melyik játékban vannak és még achievementeket is gyűjthetsz, amiért itt jutalmakat, bónuszokat fogsz kapni. Otthonról és még a munkából is könnyedén folytathatod a játékot a netes rendszernek hála, hiszen mentéseid online lesznek eltárolva.

Állításaik szerint a ladderjáték már nem csak a profi játékosok privilégiuma lesz és a Competitive Arena-ban pedig a ligán belül a többi 100 játékoshoz mérten fogják meghatározni a tehetségedet, skilledet. Ezen túl a casual játékosok kedvéért lesznek gyakorló ligák, kooperatív skirmish, random csapatok, challengek és custom gamek.


[0:33] Induljon az SC 2-es Panel! A Battle.Net története: először 1996-ban jelent meg a Diablo első részével egyetemben, valamint a második résszel és a StarCrafttal tovább fejlődött.


"BNet = 12 millió player, több mint a WoW."


Amit megtanult az új BNet a WarCraft 3-tól: remek matchmaking, könnyedén kivitelezhető játék a haverokkal/barátokkal, random csapatok és hatalmas közösség. S amik javításra szorulnak: rendezetlen chat, az új játékosokat könnyedén legyőző elite játékosok, akik ily' módon kisajátítják a laddert. Emellett nehéz volt megfelelő custom gameket találni, persze ez a DotA-re nem vonatkozik ;)

Összefonják a Battle.net 2.0-t és a StarCraft 2-t az "always connected" jegyében, azaz állandó internetkapcsolat szükségeltetik majd a játékhoz, valamint a versenyekről és hírekről való értesüléshez. Hab a tortánt hogy integrált barátlistával is fog rendelkezni a rendszer, amiről közzé is tettek pár képet:






[0:14] Avagy éljen a World of Warcraft: Cataclysm:


[23:55] És vége a Diablo 3 Panelnek is.. Se megjelenési dátum, se valami infó a demóról, áhh...


[23:50] Kérdések és válaszok.

 

- Lesz éneklő bárd a D3-ban?
- Nem, nem lesz de ígérem megfontoljuk.

- A D3 is olyan sötét és félelmetes lesz mint az 1 és a 2?
- A demóból megtudod.

 


[23:46] Bloopers a'la WoW, azaz a WoW-hoz hasonlóan ugyanúgy lehet a karakterrel vicces és kevésbé vicces dolgokat csinálni (utóbbiba a hányás is beletartozik :D).

 


 

 


[23:41] Fallenek - a klasszikus Diablo-démonok. A fallenek kapcsolatban lesznek egymással és az impek termetesebb változatának tekintendők.

 

Dune Tresher: a homokba "elmerülő" rémséges féreg, amely bármelyik pillanatban bekaphat.

 

 


[23:37] Speciális szörnyek. Sandwasp: társait támogató rajokban fellelhető szörny, ami tűzzel operál és a régi lövöldözős játékokból ismerős lehet:

 


[23:31] Szörnyek / mobok. Típusai: swarmers - gyenge és tipikusan közelharci, lieutenant - felélesztés, buffolás, teremtés.  Többi a képen:

 

 



 

[23:26] Rúnák. A rúnák fontos elemei lesznek a karakter testreszabásának és képesek lesznek megváltoztatni a varázslatok hatását.



[23:16]
A hősök fejlődése. A régi witch-doki póktotemekkel operál, durván néz ki és azért nem él-hal a totemekért. Az új azonban rothadt pókokkal kalandozik és főként a zombikra fekteti a hangsúlyt.

Az új Wizard már megnyerő és fényes külsővel rendelkezik:


A hősrendszerben a barbár ugyanolyan szerepet fog ellátni, mint a warrior a WoW-ban és emellett folyamatos sebzésnövelő rendszerrel rendelkezik.




[23:04] És már indul is a Diablo 3 Panel! Nézzük csak elsőként az új karaktert, a szerzetest (aka Monk-ot). Elvileg a hagyományos szerepjátékok inspirálták a karakter megalkotóit az új kaszt elkészítésében. A Monk ún. Holy Magic-et használ és a vele való játék nagy kihívásokat rejt. A szerzetes egy lélekharcos az erő jó oldaláról, foglalkozásából eredően erősen vallásos és tetoválásokkal rendelkezik. Emellett a társadalom azon rétegét képezik, amely theokratikus és júl struktúrált (?).

A Monk hasonlít a WoW rogue és a Diablo 2 assassin karakterére. Skillek terén a Way of hundred fists-et (száz ököl útját) használja, aminek többféle könnyedén megkülönböztethető fajtája van.

További skillek: Crippling Wave- ekkora könnyedén sebezhető, de villámgyors lesz és oszt is egy szép debuffot az ellennek, minek következtében kevesebbet tudnak majd sebezni. Exploding Palm - a belső sebzés fantáziája (?). Ezeken felül kombinált kombó mozdulatok és könnyedén spammelhető skilljei lesznek.

 


[23:03] A kiegészítő előzetese.

 


[22:40] Új arénamapok és végre: Rated Battlegrounds - ugyanazon szintű gearekkel lehet majd megküzdeni az arénák mintájára ;) És vége a WoW Panelnek, 30 perc pihi a Diablo 3-ig!!!


[22:36] Pörögjön a PVP! Tol Barad egy teljesen PvP-re kihegyezett zóna lesz.

Új battleground, Battle for Gilneas:



[22:34] Dungeonök és raidek - rengeteg új lesz: The Firelands, Uldum (2), Blackrock Caverns, Grim Batol (2 - 1 dungeon, 1 raid), Skywall (raid és dungeon).


[22:28] A teljesen új map Hyjal lesz, ami két tűz között lesz Ragnaros és Malfurion Stormrage között.



[22:26]Deepholm veszi át Dalaran és Shattrath helyét, míg Uldumban (lvl 82-84) egy ún. Super Weapon lesz, ami a sztori szempontjából döntő jelentőségű.



[22:17] Az Archeology lényege az lesz, hogy romok után fogunk kutatni, amikből nyerhetjük a nyersanyagot. A Path of Titans új kasztfüggetlen karakterkerősítési módszer lesz. 5 új lvlup-zóna lvl 78 és 85 között, valamint vadonatúj élmény level 1-től 60-ig (?). Újdonságként jön a vízalatti mount és ezzel együtt a vízalatti harcok is. A vízalatti zóna, Deepholm imígyen fog kinézni:



[21:55] Azeroth egy pár területen fel lesz frissítve. Újdonságok: maximum lvl 85 (elvileg ez az öt level igencsak tartalmas fejlődésen keresztül fog történni), 2 új játszható faj: horda-goblin, ally-worgen, a worgeneknek hangzatos DarkFlight Ability, 7 új zóna (Uldum, The Lost Isles, Sunken City of Vashj'ir, Gilneas, Twilight Highlands [Azshara], és Deepholm), a goblinok Rocket Belt-el is tudnak majd chargeolni, Hyjal-mount, guild leveling (level 1-től 20-ig) és talent tree,új faj-class kombinációk (priest-gnóm, törpe-sámán, tauren-paladin: "Let me be the first one to say...holy cow.").



 [21:45] Jöjjenek a hordások naaagy örömére a Goblinok!A goblinok a technológiára specializálódott fajok, amely tulajdonságuk lehet hogy spelljeik terén is meg fog jelenni. Halkan megjegyzi, hogy az új fajok startzónái mégjobbak lesznek mint amilyen a Death Knight-oké volt.



[21:42] Új téma: Worgenek. Nagyon jól néznek ki rajzon és a játékban is a bloggerek szerint.

 


[21:40] Metzen regéli, hogy az új kiegészítő teljesen megváltoztatja Azeroth világát!


[21:37]Elindult a WoW Preview Panel. Az új kieg sztorija és lore-ja: elsőként - Deathwing. Deathwing egy sárkány volt, aki elárulta fajtársait és dugába dőlt a világ megvédése iránti kísérlete.


[21:34]Az új WoW-kiegészítő honlapja!



[21:20] Vége a rendezvényt megnyitó ceremóniának és most 30 percnyi szünet után jönnek a WoW Preview panellel itt ;)

És hogy mik lesznek ezután? Hát ezek:

Diablo III Heroes & Monsters 

Diablo III Heroes & Monster

és

Starcraft II Battle.net Discussion

StarCraft 2 Battle.Net beszélgetés

 


[21:12] Deathwing visszatér, új karakterfejlődési út (Path of the Titans - hogy mi ez nem tudni), új tradeskill(archeology) illetve egy még tisztázatlan guild leveling system. Továbbá repülőmountok Azeroth-ban, guild-öcsik, újraálmodott és megerősített régi insták.

 
 

[21:07] Végre az új WoW-kiegészítőről, a WoW: Cataclysm-ről szól a fáma, amely meg fogja változtatni az Azeroth-ról alkotott képet. Valamint beigazolódtak a pletykák: az új ally faj a Worgenek, míg az új horda faj a Goblinok lesznek :) Emelett új variácók: gnóm-priest, human-hunter, illetve LEVEL 85 ftw!!!


[20:59] IGEN, az új Diablo3-class a Monk lesz!!!

Új kép:

 
És még egy:
 

Emlékeztetőül:

 
 

[20:53] Chris Metzen a porondon. Azt mondja, hogy minden Blizzard-alkalmazott ugyanezt az inget fogja viselni:

 
 

[20:46] Megerősíti, hogy jövőre dübörög a StarCraft 2 a vadonatúj Battle.Net 2.0-val ;)


[20:37] Elkezdődött a ceremónia és éppen Mike Morhaime, a Blizz vezérigazgatója beszél. Beszédében többek közt üdvözli a kínai WoW-játékosokat, akik végre élvezhetik a fejlesztőóriás MMO-jának szépségeit. Emellett megemlíti, hogy az idei BlizzCon-ra 8 perc leforgása alatt összesen 20 000 db jegy fogyott el és a Lich Kingből 24 óra alatt 2.8 millió darabot adtak el :)

 



 

[20:15] BlizzCon 2009 Show floor képei a WoWInsidertől:

 

További képek erre ;)



[20:08] A Monk lesz a negyedik class a Diablo 3-ban? Meglehet mivel a hivatalos honlap koreai részén találták az alábbi képet:

 



 

[19:46]Állítólag kicsit csúsznak az ünnepélyes megnyitóval.. Elvileg még 45 perc van a mókáig és panaszkodnak bőszen a fizetős videostreamre.. A videókat egyébként picit később kapjátok meg a fizetős okosság miatt, de a képeket igyekszek minél hamarabb közzétenni.




[19:03]
Apa kezdőőőőőőőőőőőőődik!





[18:18]
Kicsit OFF: A GamesCom-nak köszönhetően újabb négy Diablo3-gameplay videó került fel a YouTube-ra:















[16:58]
Egy ügyes sajtómunkatársnak hála 6 új Diablo 3 screenshotot tekinthettek meg (kattra nőnek):
 
malewizardskellies.jpgmalewitchdoctor.jpgbarbarianleap.jpgbarbarianfallen.jpgfemalewitchfrog.jpgbarbarianfallenoverseer.jpg
 
 
Régebbi képek erre.




[15:49]
Örömmel jelentem, hogy a Blizzard további megvásárolható ereklyékkel várja a rendezvény látogatóit, amik közül most szívünket fájdítva szemezgetünk is egy sort.


Poszterek




Pólók




Egyéb finomságok




A teljes terméklistát itt találjátok. Jó szemezgetést ;)





[15:30]
Esetlegesen felmerülhet a kérdés: Mit tegyek ha élőben akarom figyelni az eseményeket, de nem volt pénzem elutazni a rendezvényre?

Akkor bizony 2 választásod van: az egyik hogy követed ezt a blogot, illetve Twitteren a Blizzard csiripeléseit (@Diablo, @WarCraft és @StarCraft), a másik pedig hogy cirka 30 euróért (jelenlegi árfolyam szerint kb. 8220 forintért) előfizetsz a mintegy 16 órányi élő közvetítésre az alábbi linken.

Ehhez találtam Nektek egy kis kedvcsinálót:






[15:18]
Csak egy-két pillanatkép erejéig most megmutatjuk Nektek, hogy mekkora kígyózó sorban álló embertömeg várja a minél hamarabbi beléptetést. Hiába, ilyen ez ha egy ilyen hatalmas rendezvényre próbál meg bejutni az ember, bár valljuk be hogy a hazai fesztiváloknál is szokott ehhez hasonló őrület lenni..







[14:06]
Szerencsére a BlizzCon területén nemcsak a Blizzard remekbeszabott játékainak kipróbálásával és az ezekkel kapcsolatos információhajhászással lehet tölteni az időt, hanem különböző cégek is kicuccoltak standostól mindenestől, hogy árulhassák a játékosokra specializálódott portékáikat.


STAGE A: Közülük egyértelműen éllovas a SteelSeries csapata, akik főként a World of Warcraft-ra és egyéb e-sportokra specializálódtak a profi és kevésbé profi játékosok nagy örömére. Vannak ott speciális billentyűzetek, egerek, fejhallgatók  és persze az asztalunkon remekül mutató egérpadok is. Utóbbiból nemrégiben készült el kettő StarCraft 2-es változat is, ami a hangzatos "SteelSeries QcK Limited Edition" nevet viseli. Lássuk csak miről is van szó:
 
 
A SteelSeries mellett nem hiányozhatnak a 3 Point Entertainment termékeisem, amiket főként a sört és egyéb szeszes italokat kedvelő WoW-fanatikusnak találtak ki. A hármas fogat utolsó tagja a Vasco nevezetű cég, akikhez a Blizzard Autheinticator-ai köthetőek.


STAGE B: az egyik képregényóriás, nevezetesen a DC Comicsis képviselteti magát a rendezvényen méghozzá egyből 2 képregénnyel is: eggyel a World of Warcraft kedvelőinek, míg a másikkal pedig a StarCraft 2 rajongóinak csal mosolyt az arcára. A Tokyopopis tiszteletét teszi, akikhez egy raklapnyi WarCraft, StarCraft és World of Warcraft témájú könyv köthető. Könyvek terén azonban nincs megállás, hiszen a Pocket Books két vadiúj produktummal is kedveskedik a nagyérdeműnek. Az egyik a hangzatos World of Warcraft: Arthas nevet viseli, míg a másik a World of Warcraft: Night of the Dragoncímmel lett fémjelezve.

Azért a Blizzardsem hagyja ám cserben a rajongóit és a Goody Bagben adott Raynor mellé még 3 másik akciófigurát is elkészítettek az arra éhes látogatóknak. Ezek közül az első a WoW-hoz kapcsolódik, míg a másik kettő a Diablo3-hoz.



Emelett még jelen van a J!NX a már sokak körében ismeretes jórészt WoW-témájú pólóival, valamint még a Razer, az Intel és persze az nVidia is.


STAGE C: "utolsó" helyszínünkön egyből a SwagDog guildeknek készített pólóival találkozhatunk, de természetesen az Upper Deckse maradt ki a szórásból, akik World of Warcraft kártyajátékukkal és miniatűrjeikkel próbálják meg megnyerni maguknak a vásárlókat. Van még itt kinyomtatható WoW-karakterekkel foglalkozó cég (Figure Prints), a Frostmourne replikájáról elhíresült Epic Weapons, az ASUS és a Kingston is, aki 32 GB-os USB-s flashmemóriájávalpróbál meg érvényesülni, amire ráadásul a World of Warcraft-ot is előre telepítették. Az idelátogató látogatók még találkozhatnak a The Guild nevű zenekar standjával is (ahol jópár relikviát be tudnak szerezni maguknak a pólótól kezdve a DVD-ig), továbbá a Fantasy Flight Games is kedveskedik pár kártyajátékkal és egyéb okossággal. A guideokért felelős Bady Games is jelen van, továbbá a Creative Labs is, aki új WoW-fejhallgatóit kínálja a nagyérdeműnek.



[13:40]
Mint ahogyan már beszámoltunkróla, ma kezdődik a BlizzCon 2009 és egészen holnap estig fog tartani az őrület. Egyelőre nincsenek még exkluzív friss infók a birtokunkban, mivel helyi időszámításunk szerint este indul be az élet odaát. Addig sem kell azonban szomorkodni, hiszen a jegy mellé járó jóságról (Goody Bag) ejtünk pár kósza szót, illetve itt lesz még mellé a hivatalos programterv és pár látogató által készített kép is a rendezvényről.


Az idei Goody Bag-ben (nevezhetnénk jóságcsomagnak is) főleg a StarCraft 2-re fektették a hangsúlyt Blizzardék. Több blogger szerint is egy teljesen megszokott csomagot kaphattak kézhez, ám abban biztos vagyok hogy sokan mégis irigylik őket ezért (többek közt jómagam is). Jöjjön akkor pár kép az említett gyermekről:
 


- Blizzard Authenticator
- WoW minimagazin
- Official Blizzard Hand Sanitizer (izzadság ellen)
- Minimap a showhoz
- a Key for EPIC LOOT (?)



És végül a Raynor nOObz akciófigura:



 
A képorgia azonban itt nem áll meg, hiszen megmutatjuk hogy a Blizzard jó szokásához híven egy a World of Warcraft-ból már ismeretes minimapot is adott a látogatóknak a tájékozódás megkönnyítésere:
 
 


 
És ha már a rendezvény fontos részeivel tisztában vagyunk jöhet is a kétnapos hivatalos program:






S végül következzenek a helyszínről készített fényképek (a teljesség igénye nélkül):










Értékeld: 1 2 3 4 5 0,0/0
#2 nkA 2009. augusztus. 22. 11:28
nkA
Hála az égnek egyszer se fagyott le, de néha a Mozilla rakoncátlankodott kicsit Örülök hogy tetszett, ma folytatom is még jópár anyaggal meg egy WoW-os és kettő SC-s panellel
#1 Ricco 2009. augusztus. 22. 02:17
Ricco
Ez ám a rövid poszt, még a görgőm is beragadt xD Hányszor fagyott le a géped miközben írtad? Mert az enyém vagy 6-szor, miközben olvastam xD

Amúgy a képek nagyon ott vannak. Hmm, Dio 3-as poszter, meg videó, ínycsiklandó
Jah és a stílus is nagyon jó, az elválasztó vonalak, meg kiemelések Alap 5*