Crank (Felpörögve)



Chev Chelios egy bérgyilkos. A tökösebb fajtából. Nem fél összevérezni a kezét. Azonban egy nap mégis vele szúrtak ki. Korán reggel felébred, a mozgás is nehezére esik. Egy videó várja, amiből megtudja, hogy egy japán csodaszérumot adtak be neki, ami folyamatosan kikészíti a szervezetét, majd pedig fokozatosan megöli. Doktor barátjától megtudja, hogy a szerre nincs ellenanyag, azonban késleltethető, méghozzá adrenalinnal, és így fokozatosan akcióban, gyorsaságban, pörgésben vagy izgatottságban kell lennie, máskülönben 1 óra alatt meghal. Chelios nem tétovázik, elindul, hogy felkeresse Veronát, aki ezt tette vele, és megölje.
A történetről kb ennyit, a többit nem mondanám el. Le kell szögezni, hogy a film nem az a sima 12 éven alluliaknak blablablah..., hanem kőkemény brutalitás, és néhol még a... nemi együttlét is előjön, a fél kínai negyed szeme láttára... Akinek kicsapja a biztosítékot az, hogy
, akkor az keressen egy másik filmet... Ez a film nem akarja igazán komolyan venni magát, számtalan kis dolog történik benne, amire azért érdemes odafigyelni. Az egyetlen kis hibája az, hogy néhol már túl irracionális (mondom még itt, olvassátok majd el a másodikat is...), ami egy fokon már jó is lehet, ha képesek vagyunk venni. Tehát akinek nem számít a fröcsögő vér, és imádja a pörgős akciót, tegyen vele egy próbát, ha többet nem is, de ennyit megér.
Screenshot-ok:



Crank: High Voltage (Felpörögve: Magasfeszültség)



A film pontosan ott folytatódik, ahol az 1 abbamaradt.
Kapni fog egy műszivet, ami elektromos árammal működik, s ha a sima akkumulátor kifogy, még egy órányi töltése van. A sztori innen áthalad oda, hogy Chelios a szívét próbálja visszaszerezni, sőt, még egy régi "barát" is visszatér... Ha az 1-ben szerinted túlzások vannak, a 2-t meg se nézd. Itt a racionálisság teljesen elveszti a jelentősségét, s sokan ezért rossznak minősítik, bár a film rejtve mondja, hogy nem akar többnek lenni, mint aminek látszik (ezt bizonyítja az áramparkos jelenet is, ami már tényleg nem kellett volna...). Kis "mellékszálak" zárulnak le, amit még anno az 1 indított. Még keményebb lesz a s*ex jelenet (nah, azért olyan szerveket nem fogtok látni ti kis huncutok! ), s még keményebben fog fröcsögni a vér is. Ha tényleg tökös akciót akarsz látni, ki ne hagyd.

Screenshot-ok:



In-videó: