Nos, a Cod 4 szuper. Itt be is fejezhetném a cikket, mert tényleg mindent üt, de akkor Handromed nagyon ideges lenne.

Szóval.
A játékmenet egyszerű, mész lősz, ölsz, mész, lősz, és hogy ki ne hagyjam, elől mész. A CoD 2-ből ismerős bevérző szem gyógyulás kombó van, ezért meghalni könnyű szinten csak egy gránáttól, robbanó hordótól, vagy robbanó autótól lehet nagyjából. Öt embert alakítunk a játék folyamán összesen: legtöbbet "Soap" MacTavish bőrébe bújunk, aki egy SAS kommandós, és a már ismerős (Cod 1-2) Captain Price (Na erről még beszélnünk!) osztagának vezetője. A második legtöbbet Sgt. Paul Jackson-ként fogunk harcolni, aki egy amerikai katona, és... és... Nem, nem lövöm, le úgyis mindenki ismeri a sorsát, aki nem az játsza el odáig, az első ACT utolsó küldijében sorsa beteljesül... Ezenkívül egy AC-130-as "repülő tank" fedélzetéről osztjuk az áldást Price és Soap fedezésére. Az epilógusban egy SAS túszmentőként megyünk egy 2 perces időkárlattal rendelkező kellemes kis pályán ,két visszaemlékezős küldiig az akkor még Lt. (Erről is beszélünk...) Price-t, és külön bónuszként (nem is számolom) az elején a készítők nevei közben is egy interkatív film részesei vagyunk, aminek a végén kivégeznek "minket": egy fiktív állam elnökét.

A történet egy fiktív államban játszódik, a közel keleten, illetve oroszországban főleg (három kitérő van összesen). Az államban forradalom van, és az amerikaik beavatkoznak, nehogy valami baj legyen, de a dolog rosszul sül el és legyen elég annyi hogy nem csak Jackson őrmester hal meg... A másik szálon Soap, a kezdő SAS-os először megmenti a SAS egyik informátorát, majd elmenekülnek, és végül a két nemzet közösen harcol a terroristák ellen.
Mi az, amit a játék újként felmutat?
A pörgős akció még nem is annyira számít, de a változatos helyzetek, az arcade menüpont, és a multi hatalmas jópont. Ami engem nagyon megragadott az a fedezékrendszer. A fán, vékony fémet keersztüllőhetsz, és ha az elelnfél lebukik, nem sérthetetlen.

(Ja, az ott Price!)
A grafika gyönyörű, ha látszik a képeken, megsúgom, ez a legroszabb beállítás legkisebb felbontáson, mégis szép! Minden árnyék perfekt, a fények csak oda mennek ahova mehetnek, a tárgyak élethűek, egyszerűen SZÉP!
A hangok nagyon passzolnak, a zene szuper, ahol kell hangos és zengő, ahol kell halk és idegborzoló. A feszült pillanatokban a zene is cincálja az idgeidet...

Na akkor térjünk rá Price életrajzára.
Tegyük fel, hogy ugyanaz az ember aki a II. VH-ban is szolgált. Mert, pont ugyanúgy néz ki, ugyanúgy beszél, és minden tök ugyanolyan benne. Jó arc!
Szerepel a CoD-ban és a CoD 2-ben, és mindkettőben másként szerepel. Az elsőben meghal(!!!) a Tripitz csatahajón, míg a másodikban MacGregoral és Davissel (te) végigverekedi magát a sivatagon(ahol az elsőben nem járt...) és Franciaországon.
Már akkor sem fiatal(relatív), a háború végén legalább 35 éves. Akkor 2007-ben 92 éves! Ráadásul köben hadnaggyá fokozódott vissza (a visszemlékezős küldi miatt tudjuk), szóval elég fura ez. Mindenesetre mókás. Ja,


Összeségében ez egy szuperüberjaffahiperkirály játék, csak ajánlani tudom, egyszerűen JÓ!


Játékélmény: 10/10
Tartósság: 9/10
Grafika: 10/10
Hangok, zene: 9/10

Összesen: 10/10
Év játéka 2007-ben? Az.