Szeptember általában az őszi játékdömping kezdetét jelenti: ilyenkor a kiadók is inkább az érkező újdonságok premierjének előkészítésére koncentrálnak, mintsem az új bejelentésekre. Utóbbiakból is akadt azonban néhány a hónapban: ott van például az A Total War Saga: Troy, melyet valójában már az augusztusi Gamescomon mutogattak zárt ajtók mögött az újságíróknak, hivatalosan azonban csak az ősz elején leplezték le. A Thrones of Britannia után ez is egy kisebb léptékű Total War-játék lesz, mely a trójai háború történéseire támaszkodik, egybeolvasztva a történelmet és a mitológiát - 2020-ban érkezik.

A Nintendo is tartogatott egy újdonságot szeptemberre, méghozzá egy egyedi perifériát, mely a Wii idejében tetőzött fitness-vonalat hozza vissza. Ez volna a Ring Fit Adventure, amely két egyedi kiegészítőt, egy rugalmas karikát, illetre egy combra erősíthető pántot tartalmaz - ezekbe kell beleillesztenünk a Joy-Con kontrollereket a mozgásérzékelésre, a rengeteg különböző minijátékot így a saját mozgásunkkal irányíthatjuk. Egy hónappal később már boltokba is került.

nintendo-switch-ringfit-adventure.jpg

Szivárgások alapján már lehetett sejteni, hogy a Capcom egy új Resident Evil leleplezését tervezi, szeptemberben pedig ez meg is történt: a Project Resistance munkacímű spinoff egy aszimmetrikus 4v1 multiplayer játék, melyben négy túlélőnek kell küzdenie a "rendező" ellen. Néhány hónappal később kiderült, hogy nem különálló játék lesz, hanem a Resident Evil 3 remake-jével egy csomagban érkezik majd.

project-resistance-tgs-2019-trailer.jpg

Szinte nem telt el úgy hónap, hogy ne pletykáltak volna megjelenési dátumot a The Last of Us Part 2 kapcsán, így nagy kő esett le sokak szívéről, amikor is a szeptemberi State of Play adásban a Sony bejelentette, hogy február 21-én érkezik a PS4 egyik utolsó nagy exkluzívja. Az azonban már más kérdés, hogy néhány héttel később kiderült: nem fogják tudni tartani ezt az időpontot, és csak májusban fog megjelenni a Naughty Dog játéka...

A Discord elsősorban kommunikációs platformként vált ismertté és népszerűvé, a rengeteg felhasználót azonban megpróbálták elterelni a játékvásárlás felé is: ez volt a 2018-ban útjára indított Discord Nitro Games. Az előfizetéses modellt használó szolgáltatás azonban nem változza be a hozzá fűzött reményeket, így a Discord alig egy év után bejelentette, hogy nem újítják meg a szerződéseket, a Nitro Gamest pedig leállítják.

discord-nitro-games.jpg

A fontos játékmegjelenéseket még felsorolni is nagy kihívás, hiszen ebben a hónapban érkezett többek között a Monster Hunter World: Iceborne, a FIFA 20 és a PES 2020 párosa, a Gears 5, a GreedFall, a Borderlands 3, a The Legend of Zelda: Link's Awakening, a The Surge 2 és a Code Vein is. Míg indie fronton az Untitled Goose Game és a Sayonara Wild Hearts voltak szeptember fénypontjai.