Emlékeztek a tavaly év végére, amikor szinte minden hétre jutott egy „most már biztos bejelentik a Fallout 4-et” hír? Internetes névfoglalás; hangzatosan csak TheSurvivor2299-nek elkeresztelt honlap, amely visszaszámolt; ott lesz a játék a VGX-en; még egy forgatókönyv-részletet is sikerült kicsempészni a Bethesda Fort Knoxot megszégyenítő erődítményéből, amely megerősítette a bostoni helyszínt. Ezek közül végül csak az utolsó nem hápogott, de ennyi hoax után már arról is csak fenntartásokkal merjük azt gondolni, hogy valódi volt.

Todd Howard igazgató most egy interjúban tisztázta a dolgot a Bethesda – gondosan meg nem nevezett – következő játéka körül. Röviden és tömören: bejelentést egyelőre ne várjunk. „Nincs időhöz kötve az új programunk bejelentése, de szerintem eltart még egy darabig, mire odajutunk. Sok kérdést hallottunk már, nagyon kíváncsiak az emberek. Mindenki információt akar. Mi egyelőre azt próbáljuk kitalálni, melyik ötleteinket használhatjuk, és keressük a megfelelő időt arra, hogy beszéljünk róluk.”

Emellett beszélt kicsit a PC-ről és az új generációs konzolokról is. Szerinte a PC éppen feltámad, a Skyrim az asztali gépeken aratta a legnagyobb sikert, amiben nagy szerepe volt a moddolhatóságnak. Az új konzolok viszont remek új utakat nyitnak meg, főleg PC-hez hasonló mivoltuk miatt, s általuk végre elérhetnek olyasmiket, amiket a korábbi masinákon nem tudtak.