Kérjük jelentkezz be!
Diablo 4

A Diablo 4 lovai gyorsabban vágtatnak PC-n

Egy Reddit felhasználó rámutatott, hogy a Spur képesség teljesen máshogy működik kontrollerrel, mint egérrel, így PC-n nagyobb sebességet képesek elérni a hátasok.
  • A Diablo 4 lovai gyorsabbak PC-n
  • A Spur képesség miatt
  • Ami máshogy működik egérrel, mint kontrollerrel
  • Egy Reddit-felhasználó még videót is készített róla

A Diablo 4 lényegében mindent ígéretét beváltotta, így aztán nem meglepő, hogy elképesztő számokat produkál a Blizzard akció-RPG-je. Persze hosszú út áll még előtte, hiszen több éven át tervezi támogatni a stúdió, ami nem csupán a live service jelleg kötelező elemeit (negyedévente érkező szezonok, Battle Pass, mikrotranzakciók) foglalja magában, de hagyományos kiegészítőket is – szám szerint kettőt. Na meg persze javítások is érkezni fognak szép számmal, mivel ebben a zsánerben mindennél fontosabb a karakterosztályok közötti egyensúly megteremtése, amihez rengeteg finomhangolás szükséges. A fejlesztők pedig még egy dolgot hozzácsaphatnak a javításra váró részek listájához, jelenleg ugyanis van egy olyan szegmense a programnak, amiben előnyt élveznek a PC-s felhasználók.

Egy Reddit-felhasználó osztotta meg a fent mellékelt videót, amelyen jól látható (és minden bizonnyal közületek is sokan találkoztak már ezzel a jelenséggel), hogy a lovak bizony gyorsabban vágtatnak abban az esetben, ha egérrel terelgetjük őket kontroller helyett. Ennek oka, hogy a Spur nevű képesség ahhoz van kötve, hogy milyen messze van a kurzor a karaktertől (és így a hátastól, amelyre egyébként elég borsos áron vehetünk csak új páncélt). A lényeg tehát, hogy minél távolabb van a kurzor, annál gyorsabban vágtat a paci, de kontroller esetében ugye nem így történik az irányítás, tehát akkor sem gyorsul a négylábú, ha vadul nyomogatjuk a képesség ellövésére szolgáló gombot. Ez persze nem egy kardinális szempont az élvezhetőség szempontjából, és még csak előnyhöz sem nagyon juttatja a PC-s játékosokat, mindenesetre valószínű, hogy a Blizzard előbb-utóbb kezd majd valamit a "hibával". 

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.

Támogass minket!

Kapcsolódó információk

Diablo 4 megjelenés: 2023. június 06.
Diablo 4 gépigény: CPU: 3400 MHz, RAM: 8000 MB, VGA: 4000 MB, HDD: 90 GB

Olvastad már? ×