• A besúgó epizódjait és a folytatás jogát is megszerezte a Skyshowtime
  • Az HBO Max izgalmas premiereket hirdetett a következő hónapokra

Az HBO Max magyarországi zászlóbontása óta a Go felhasználóinál 30%-kal szélesebb előfizetői bázist teremtett magának. Lengyelország után hazánkban a legnépszerűbb a szolgáltató a kelet- és közép-európai régióban. A magyar közönség élénk érdeklődéssel figyelte a platform produkcióit az elmúlt egy évben, amik idén tovább gyarapodnak.

2022 legnézettebb produkciói

2022-ben a Trónok harca univerzum érdekelte legjobban a nézőket. Az anyaszéria és a Sárkányok háza epizódjainak statisztikáival csak egy felnőtt animáció, a Rick és Morty, valamint A besúgó című, történelmi pontatlanságai miatt sokat kritizált politikai thriller tudta felvenni a versenyt. A Targaryen-ház múltját feltáró széria online premierjét 56 ezren követték itthont, míg nemzetközileg több mint fél millióan voltak rá kíváncsiak.

Egészen mostanáig kellett várni, hogy egy másik produkció, a DC Black Adam című szuperhősfilmje letaszítsa a sárkányokat a nézettségi toplista éléről. Ami pedig a további filmeket illeti, az előfizetők nagy számban voltak kíváncsiak tavaly a Dűnére és a Batmanre, míg a hazai munkák közül az Aranyélet és a Pesti balhé érdekelte őket.

Új otthonra lelt A besúgó

Az utóbbi hónapokban sokat lehetett olvasni a Max és általában a Warner törölt szolgáltatásairól és leállított vagy elkaszált produkcióiról. A magyar sorozatok természetesen nem helyi döntés, hanem nemzetközi akarat miatt kényszerültek távozni a platformról. Jó hír azonban, hogy a bemutatóját követő három hónapban a Batman nézettségével vetélkedő magyar politikai thriller és a törölt európai művek új otthonra leltek. A Skyshowtime kínálatában ismét elérhető A besúgó, sőt a folytatás jogát is megszerezte a tulajdonos.

Magyar alkotások

Látva a hazai érdeklődést, további HBO-s magyar művek várhatók a jövőben. Sikerfilmek mellett igyekeznek helyet biztosítani nem mozikba szánt alkotásoknak, mint tették azt A Karantén Zóna című sci-fi és Aracsi Norbert fesztiváldíjas II. világháborús rövidfilmje esetében. Idén új magyar dokumentumfilm érkezik, amit közelebbről egyelőre nem nevezett meg a platform, illetve láthatunk egy határon túl forgatott reality műsort is. A híd végre nem megosztja, hanem összeköti a magyarokat, hangzik a szlogen: idegeneknek együttműködve kell megépíteniük egy hidat, hogy elnyerjék a busás főnyereményt.

Végül, de nem utolsó sorban az HBO Max egyre szélesebb körben igyekszik a premier napjától elérhető szinkronnal kedveskedni a közönségnek. A cég képviselője pontos adattal nem tudott szolgálni, de nagyjából 60-40%-os arányt valószínűsít a szinkronnal és anélkül tévézők között.

Hamarosan az HBO Max műsorán

A következő hónapokban számtalan izgalmas produkcióval bővül a szolgáltató műsortára, lássuk a legfontosabb címeket.

  • The Last of Us: hetente érkeznek a játékot adaptáló történet epizódjai, felirattal és szinkronnal
  • Perry Mason: tavasszal folytatódik a tárgyalótermi thriller sorozat
  • A Fehér Ház vízszerelői: szintén tavasszal kerül képernyőre a Watergate botrányt feldolgozó miniszéria, Woody Harrelson főszereplésével
  • Utódlás: a családi maffiasorozat 4. felvonásában Royék az Alexander Skarsgård vezette apró tech céggel olvadnak egybe
  • A törvény nevében: Jodie Foster nyomozója a hideg Alaszkába látogat egy bűntény megoldására
  • A Spy Among Friends: a Sony bűnügyi sorozatát itthon is műsorra tűzik
  • Love and Death: valós eseményeken alapuló bűnügyi történet Elizabeth Olsen sokat dicsért alakításával
  • Az idol: az Eufória alkotója ezúttal a popsztárok bizalmatlan, bizonytalan, frusztrált és hedonista életébe enged betekintést
  • A híd: az HBO első magyar gyártású realityje Magyarósi Csaba vezetésével
  • Egyelőre nem érkezett hivatalos bejelentés új Harry Potter produkciókról

Ti melyik sorozatokat követtétek tavaly és mit vártok leginkább az újévben? Választásaitokat írjátok meg kommentben!

Ti melyik sorozatokat követtétek tavaly és mit vártok leginkább az újévben? Választásaitokat írjátok meg kommentben!