„A játékipar történelme során helytelenül ábrázolta a női karaktereket” – írta honlapján az Unknown Worlds fejlesztőcsapat, amikor bejelentették, hogy játékuk, a Natural Selection 2 egy teljesen felöltöztetett női karakterrel bővül. Véleményüket arra alapozták, hogy amíg a férfiakat általában talpig vasban láthatjuk a sci-fi és fantasy játékokban, addig a női szereplők, még ha ugyanolyan feladatot is látnak el, általában alulöltözöttek, vagy ruháik inkább látványosak, semmint funkcionálisak. Ennek apropóján összeszedtük azt az öt női karaktert, akik szerepükhöz vagy környezetükhöz képest a leginkább alulöltözöttek, mi több, idétlenül festenek.

5. Jack - Mass Effect 2

Jack, azaz Subject Zero a Mass Effect 2-ben lép be Shepard csapatába, hogy némi személyes ügy elintézése után segítsen neki az öngyilkos küldetésben. A hölgy egy biotikus istencsapása, akit a Cerberus „teremtett.” Szegény kicsit megzakkant a nem mindennapi gyermekkori traumasorozat hatására, így lett belőle az a kedves leányzó, aki ha szembejön velünk egy sötét utcán, jobb, ha átmegyünk a bolygó túloldalára.

Na de miért is Jack, és nem Samara vagy Miranda került fel a listára? Nos, egyszerű: nekik volt mamájuk, aki megtanította őket felöltözni (na, jó, Mirandának pont nem volt). Jack viszont szó szerint félpucéran lövi végig a játékot, deréktól fölfelé csak tetoválást visel. Illetve, van rajta valami bőrszíjas akármi (melltartó?), hogy azért a bimbó ne kandikáljon ki a tinta alól, mert hát azt azért még sem illik… Mi ezzel a gond? Hát kérem, nézzük meg Shepardot, aki az első két részben már igen lengén öltözött, ha levette a sisakját. Nem kicsit röhejes felállás, hogy a szuperhős parancsnok mindenhová talpig vasban megy, de a csapattársa csak a tetoválásában bízik, ha védelemről van szó.

Valamivel javul a helyzet, ha elvégezzük a lojalitásküldetést, vagy telepítjük az Alternate Appearance Pack 1-et, amivel legalább kap egy csimbi mellényt toppal és egy klassz napszemüveget, de ez sem az igazi. Miranda legalább páncélt kapott a DLC-hez. A helyzet a Mass Effect 3-ban sem lesz kevésbé idétlen, mert abban ugyan visel ruhát (bár túlzásba nem viszi), de így sem passzol bele új környezetébe, mivel tanárnak ugyanúgy alulöltözött, mint öngyilkos küldetésekben résztvevő harcosnak.

Shepard nudli Jackhez képest. Ennek a tüneménynek csak a tetkói kellenek védelemül, ha öngyilkos küldetésre megy az űrben lakó, sugárfegyverekkel lövöldöző, óriás bogarak ellen.

4. Rayne - Bloodrayne

Rayne, a Bloodrayne és a Bloodrayne 2 főhőse olyan, mint Penge, csak kevesebbet napozott és dögösebben fest. Viszont mindketten ember anyától és vámpír apától születtek, kissé vérfüggők, és igen buzgón irtják apai ági fajtársaikat. Rayne egy dhampir. Tűzvörös haja van, smaragdzöld szeme, nagy melle, formás feneke, jó lába, egyszóval remek alakja. És persze mindehhez latexrucit visel, a megfelelő helyeken dekoltálva. Minden pasi álma. Vagy nem…

Mert mindez még a 21. században is kicsit extrém, hát még 1933-ban, amikor az első játék játszódik. Pláne, ha hozzávesszük azt a két, egyenként harminckilós pengét, amit az alkarjára csatolva hord a vasággyal együtt is csak negyven kilót nyomó hölgyemény. Ráadásul ő még ügynök is, a Brimstone Society nevű titkos szervezet tagja, amely 1938-ban szervezte be az ifjú hölgyet (1915-ben vagy ’16-ban született), és céljuk a világot uralni szándékozó természetfeletti hatalmak eliminálása. Hát nem tudom, hogy Rayne megjelenésével hogyan tudnak tovább titokban dolgozni, bár tény, szemtanú igen ritkán marad a szemrevaló leányzó után… egyben.

Rayne után döglenek a pasik. Az már vitatható, hogy a szerkója vagy a pengéje miatt.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2