Tegnap adtuk hírül, hogy a CD Projekt RED csapatát négy kulcsfontosságú fejlesztő is elhagyta közel egyidőben, mostanra pedig a lengyel cégtől is befutott egy közlemény, melyben mindenkit nyugalomra intenek. Mint mondják, alapvetően nem tartják feladatuknak az ilyen jellegű hírek kommentálását, azonban olyan rég adtak már életjelet magukról, hogy most úgy érzik, mégiscsak szólniuk kell pár szót.

A lengyel cég egy Glassdoor nevű honlapon több komoly kritikát is kapott volt alkalmazottaitól, akik többek közt azzal támadták őket, hogy a munkahelyen nagy a káosz, a Cyberpunk 2077 pedig sehová sem halad. A CD Projekt RED szerint ilyesmiről viszont szó sincs, egyszerűen az ő munkamódszerük nem fekszik mindenkinek.

Mint írják, a stúdió a Witcher 3 befejezése után körülbelül 200 főt számlált, ezt pedig mostanra a duplájára duzzasztották, így lényegében csak természetes lemorzsolódás történik, semmi más. A közlemény kitér még arra is, hogy a Cyberpunk 2077 sikere nem csak egy vagy pár embertől függ, így nem kell aggódnunk, a játék jövője nem került veszélybe. Végezetül megköszönik a türelmünket, és még egyszer leszögezik, hogy a játék fejlesztése a terveknek megfelelően halad.